Wpis z mikrobloga

mirki mirabelki
kto potrafi programować?
taki pomysł mi naszedł na głowę, jak by zrobić programik co by zebrał dane tego jak politycy głosowali, i poprzez prostą ankietę z pytaniami na czym zależny obywatelowi pokazywało którzy politycy nie sa przychylni naszym poglądom, moze od razu kto ile zmieniał partie i poglady ...niewiem czy takie cos jest wykonalne ale :

#bekazlewactwa #wybory #debata #bekazpodludzi #programowanie
michalson18 - mirki mirabelki 
kto potrafi programować? 
taki pomysł mi naszedł na ...

źródło: comment_iYnBnMxHCpWgvSgh7s4xrehwCogKbiQT.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalson18: po co. Wystarczy zebrać głosowanie i tabelka z checkbox'ami, w sensie może napiszę, jak mi ktoś ładnie podlinkuje te dane do pobrania i się zorientuje o ile to legalne bądź nie.
  • Odpowiedz
latarnik wyborczy

@laki1: no coś tego typu tylko tu pytania bardzo ogulne bo np związki partnerskie w rozumieniu na takich samych prawach jak hetero czy chodzi o rozliczanie sie i dziedziczenie...

no i tu sa kandydaci a mi chodziło o wszystkich posłów najlepiej wynik kolorem na grafice sejmu
kto jak głosował chyba jest gdzieś dostępne na stronie sejmu wiec tylko program kombajn do zbierania i
  • Odpowiedz
@michalson18: nie rozumiem o czym mówisz. gdzie te dane są? Nie mówię o danych zebranych z ankiety, bo te łatwo zebrać i przetworzyć. Mówię o danych dotyczących poglądów polityków. Musisz je zebrać, przetworzyć, skategoryzować, dbać o ich aktualność i przede wszystkim zachować obiektywizm. To żmudna i nieciekawa praca. Wątpię żeby znalazła się osoba, która będzie chętna na taką murzyńską robotę (w dodatku non-profit).

// Edit;
Wybacz, nie doczytałem, że chodzi ci o wyniki głosowań. To może być ciekawe, to by się dało zautomatyzować jeśli takie dane są dostępne w jakimś sensownym formacie.

//
  • Odpowiedz