Wpis z mikrobloga

#gamedev #funventure #unity3d

Cześć mireczki, mały update sceny do projektu nad, którym aktualnie pracuje. Mały wstęp, aby każdy wiedział o czym mówię, a więc :

Opis Gry:

Wcielamy się w osobę ratownika, która w skafandrze przeciwpromiennym stara się odnaleźć ocalałych z katastrofy w wyniku wybuchu bomby atomowej. Poruszamy się po opustoszałym mieście znajdującym się 10 kilometrów od centrum, w którym jeszcze unosi się ciężka mgła pyłu. Budynki są zniszczone , auta porozbijane ,a spalone ciała znajdują się na ulicy.

W prawym górnym rogu znajduje się mini mapa, która pokazuje czerwone punkty, które w rzeczywistości są zaginionymi osobami do odnalezienia. Każda z postaci interaktywnych będzie posiadała własną historię, z której będzie się zwierzać głównemu bohaterowi. I to gracz będzie decydował kogo uratować, bowiem liczba miejsc w samochodzie ratowniczym jest ograniczona tylko do 4 wraz z bohaterem.

Okej to wszystko samej zasady gameplayu nie opowiem. Fabuła będzie nie liniowa to na pewno.

Oprócz tego większośc kaski idzie na fundacje polskiej akcji humanitarnej.

Tutaj najnowsze screeny ze sceny bez żadnych fogów, świateł itd sam filmik z gameplayu wrzucę na czasie

Więcej zdjęc TUTAJ bo nie wiem czemu dodaje mi tylko jedno albo jestem nie ogarnięty :)
cometa93 - #gamedev #funventure #unity3d

Cześć mireczki, mały update sceny do proj...

źródło: comment_QRiNuvwtIxg3OC3CQRAxnBb6Vhw5WrMi.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mpower: Grafika tak wygląda bo już wcześniej wspominałem, że docelowa platforma to webGL tzn że scena nie przekroczy 11k trisów natomiast w gameplayu wygląda dużo lepiej niż w samej scenie.

@mpower: A kto tak niby powiedział ? Widziałem mnóstwo produkcji bardzo dobrych z 1 i 2 kamerą :) ograniczenia są jedynie w umiejętnościach graficznych.
  • Odpowiedz
@MP0WER: Unity 5 ma rewelacyjne shadery. Akurat co do terenu to masz racje aczkolwiek jest cos takiego jak obj to terrain i swietnie dziala. Zobaczysz jak podrzuce builda lub filmik z gameplayu jak sie to prezentuje juz po post processingu i z efektami. Bo ja sie tym jaram ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MP0WER: Jeżeli nie miałeś do czynienia z Unity5 to sczerze polecam niesmowity przeskok technologiczny w porównaniu do Unity 4. Zobaczysz jak pokaże filmik wrzuca sie juz na youtube.
  • Odpowiedz
@MPOWER: dlatego np masz znak welcome to tarnów i jedna kamienica tylko bardziej zniszczona w której obecnie mieszkam w krakowie. Rynek będzie Tarnowski np. O nawet masz mojego kolege który pokazał swój wkład reszta jest moja.
  • Odpowiedz