Aktywne Wpisy

lubie-sernik +6
Czego najbardziej potrzebujesz w życiu? Jedna rzecz którą chcesz a nie masz.
123412341234 +16
Chciałem Wam pokazać na jakim poziomie są obecnie przegrywy. Jest to kolejny taki wpis. Chciałbym, żeby jak najwięcej osób zobaczyło istotę tej sekty i jej członków.

źródło: 1000013604
Pobierz
Wskażcie większego przegrywa niż ja
Aktualnie lat 23, 4 rok informatyki w gdańsku na polibudzie. W 2020 roku stanełem przed wyborem studiów. Jako że miałem tytuł laureata olimpiady fizycznej to mogłem iść na praktycznie każdy kierunek związany z naukami ścisłymi.
Rozważałem lekarski albo infe. Rodzice doradzali infe, bo szybciej zacznę zarabiać dobre pieniądze i krótsza droga do tego jest. W internecie artykuły, że programiści mają rekordowe zarobki, opływają w luksusy, tymczasem lekarze ciężko pracują… bo pandemia
Poszedłem na polibudę.
Nie jestem żadnym pasjonatem i nigdy nie byłem, od pół roku chcem załapać się na staż i nie mogę, bezsilność mnie bierze, wszędzie kilkaset aplikacji do roboty za minimalną, plus dodatem że praktycznie nie ma stanowisk entry level przez te zasrane AI. Nie mogę się pogodzić z tym wyborem studiów, tak teraz miałbym jeszcze dwa lata nauki i pracę pewną do końca życia. Zamiast tego mam
gwarantowane bezrobocie technologiczne
#programowanie
#programista15k
#lekarski
#medycyna
#studbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
Teraz ta branża w Polsce i na świecie się rozkręca, firmy zagraniczne otwierają biura. Co mądrzejsi nie mają problemu z daniem oferty na remote.
Jak się dobrze zakręcisz i zrobisz miłe oczy, to ci może nawet coś przepiszą na studiach.
@mirko_anonim: i jeszcze nie pracujesz? cos mi smierdzi
@czarny_piotrus: 50zł/h bo mam na pana miejsce ukraińca i absolwenta wyższej szkoły zdrowia w pcimiu dolnym
@LoremIpsum2137: haha, dobrze powiedziane. wezmą takiego młodzika na Sprinty to mogą go rozdupić psychicznie
@Ksiega_dusz: byś obsłużył 30-50 pacjentów 1 dnia w przychodni to byś dopiero zobaczył co to jest sprint i rozdupienie psychiczne, ale wiadomo KLIKANIE W KOMPUTER w ZACISZU DOMOWYM to duzo bardziej obciążająca psychicznie praca wedlug wykopków xDD
A sprinty? Wolę jednak pacjentów mielić na swoich zasadach niż mieć skram mastera dobrodzieja co pilnuje burndown charta i dokłada tasków bo godzinki masz wolne
@Bipolar-: tak? Jest różnica gdy co 10 minut cię ktoś pinga na teams z pretensjami jak do śmiecia-robola a jak przychodzą do ciebie pacjenci pt. "ratuj dokturze złoty" XD
raz, że teraz stażu szuka się długo, ale może w końcu coś załapiesz i szybko się wybijesz
ja skończyłem budownictwo, ale branża akurat wychodziła z dołka i było kiepsko, schowałem dyplom i dumę do kieszeni, zrobiłem zaocznie informatykę i pracuję w branży 10 lat
teraz jest kiepsko w IT to można zrobić to samo i poszukać co aktualnie jest