Wpis z mikrobloga

Kurde, nie wiem jak Was, ale mnie dzisiaj ogarnęło jakieś przygnębienie i bezsilność. Byłem zaangażowany w kampanię JKM (należę do KORWiN i nie nie jestem kucem, bliżej mi do 30 niż 18), ostatnie dni przed wyborami jeździłem jak głupi i rozwieszałem plakaty, a także namawiałem kogo się dało na głosowanie na krula. Nie zgadzam się z nim we wszystkim, jestem tego świadom, że #!$%@? głupoty czasami, ale mimo wszystko wierzyłem w wynik w okolicach 7-10%. Podczas wieczoru wyborczego siedziałem i czułem się jakbym dostał obuchem w łeb.
W zasadzie to po raz pierwszy od dłuższego czasu zacząłem tak całkiem na poważnie zastanawiać się nad emigracją, bo w jakim kraju żyjemy skoro wybieramy między kolesiem, który podpisywał każdą podwyżkę podatków i kompromitował Polskę na arenie międzynarodowej, a facetem, który jest marionetką Kaczyńskiego. Do tego 20% dostaje ktoś, kto nie ma żadnego programu, a jedynym jego atutem jest populizm i znana twarz - mimo całej sympatii i chęci wiary w Kukiza, niestety mam o nim takie zdanie.
Żyjemy w kraju debili i nic się tutaj nie zmieni. Serio, dzisiaj czuję, że czas pożegnać ten kraj :/ sorki, ale musiałem wylać swoje żale.
Swoją drogą:

dopóki miałem wszystko w dupie byłem szczęśliwy, odkąd się zaangażowałem mam dosyć. #polityka
Pobierz A.....n - Kurde, nie wiem jak Was, ale mnie dzisiaj ogarnęło jakieś przygnębienie i b...
źródło: comment_YdgO8QQrv6AN0My9ZP8NnIpcltt6ff2n.gif
  • 37
@Arahan: Ciekawe że wybrałeś gif z Joe Pantoliano, grającego "Cypher" z Matrix'a który okazał się zdrajcą.

Tak na serio to rozumiem twoje rozczarowanie.
Porażka chociaż nie aż tak duża była nieunikniona.
Już wspominałem o przyczynach :
http://www.wykop.pl/wpis/12594727/wybory-korwin-kukiz-1-najbardziej-zatwardzialy-ele/

Wiele osób pisze że zdaje sobie sprawę z ekscentryzmu korwina i starają się to jakoś przełknąć - nie każdemu to przechodzi tak łatwo.

Największy problem polega na tym że Korwin nie uczy się na
@Arahan: Podstawowym założeniem Korwina powtarzanym od wielu wielu lat jest to że społeczeństwo jest głupie ( bo takie jest : 17% wyższe wykształcenie, 31 % średnie - to mało dość słaby wynik ) To dlaczego oczekujesz, Korwin liczył na to że ludzie "się poznają" To on powinien się w pewnym sensie dostosować....walczyć o poparcie
@bslawek: Ten tag pasuje do opisu wnętrza Twojej czaszki.
@Arahan: Masz 100% rację.... Też nie kumam tego fenomenu. Gość który na każdym możliwym kroku kompromituje siebie i Polskę; gość który jest chłopcem na posyłki dla Kaczora... I o ile jestem skłonny zrozumieć, że ktoś głosuje na tych 2 debili bo na polityce się nie zna, czy nie ma telewizji (albo ogląda tylko tvn)/internetu.... ale wie, że mają w niej jakieś
@Arahan: Wybacz. Pomimo tego, że zgadzam się z częścią postulatów krula nie widzę go u władzy. Z jego radykalizmem operacja mogła by się udać ale pacjent by zmarł. I tego boi się społeczeństwo. Te niegłupie.
@bslawek: Takie jest moje zdanie. I takie powinno być i Twoje, zważywszy na Twój awatar.
Idź sobie zapalić podludziu i zgarnij 5 lat w zawiasach za 0.01g zielska. Graj w pokera z kolegami w garażu/albo zrób sobie zdjęcie ruletki i zgarnij srogi mandacik. Dziw się, że nie ma kasy na szkoły/przedszkola, bo kupa kasiory idzie na KOŚCIÓŁ(!!!!), który jest #!$%@? konstytucyjnie oddzielny od państwa. Dziw się, że każdy typ może nabyć
@Arahan: Wstań z kolan w końcu!
"Wyjadę, myślę o emigracji" no ja #!$%@?. Jacy na całym świecie to są oświeceni i dobroduszni politycy w Polsce taka #!$%@?. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Chcesz, jedź! Tam nie poczujesz przywiązania do kraju i nie będzie Ci zależeć na tamtych politykach. Nie będziesz ani ich, ani tutejszy. A skoro chcesz mieć tam w dupie wszystko to i tu możesz.
@kam1l: Widzisz, za granicą może i są wałki, ale tam władza przyjęła, że ludzie nie będą się interesowali tymi przekrętami jeżeli będą godnie żyli, a u nas linia władzy jest taka, że im biedniej tym mniej interesują społeczeństwo wałki bo muszą wiązać koniec z końcem.
Mieszkałem za granicą, moja dziewczyna też i wiem jak może być dobrze, wróciłem i żałuję. Tutaj się nic nie zmieni.
@Arahan: Która władza tak przyjęła? To że za granicą pracujesz od rana do nocy i nie masz pojęcia co się dzieje tam w kraju i w polityce to nie oznacza, że to raj.

Też mieszkałem za granicą.
@kam1l: Chodzi o to, że za granicą z tygodniówki stać mnie było na opłacenie mieszkania, mediów i jeszcze zostawało, a miałem najniższą. Pozostałe 3 tygodniówki miałem na jedzenie i mogłem odłożyć, poza tym ceny są inne. Tam 1200 funtów, a buty markowe 50 funtów. U nas 1500 - 2000 zł (bo taka jest realna płaca niestety, chociaż mam na szczęście więcej), a buty markowe 300 - 400 zł. Inaczej to wszystko
@lordmatiz: Serio mówisz z tym, że głosowanie powinno być obowiązkowe? Przecież to absurd. Połowa osób poszłaby i zagłosowała na byle kogo żeby tylko to odbębnić. Już dzisiaj masa ludzi nie ma pojęcia o polityce i głosuje, a potem jest jak jest.
@lordmatiz: Chyba żyjesz w jakimś Matrixie. Ustawowo wprowadziłbyś obowiązek interesowania się polityką? Zrozum, że ogromny procent społeczeństwa ma totalnie w dupie politykę, niektórzy nie potrafią nawet wymienić nazwiska premiera. Jak ich zmusisz to pójdą i zagłosują obojętnie na kogo, albo zgodnie z sondażem w telewizji. Na wybory powinni chodzić ludzie, którzy mają trochę oleju w głowie i znają się na polityce. Wmawianie ludziom, że glosowanie jest ich obowiązkiem i że nie
@Arahan: wiesz, Komor to idiota który kompromituje kraj, Duda to marionetka ale zastanawiałeś się jak ludzie widzą Korwina? Ty wczytujesz się w program, szukasz sam informacji. Ludzie dostają to co zobaczą w mediach a w mediach Korwin się tylko kompromitował. Nawet bardziej niż BUL. Facet mam mnóstwo fajnych postulatów ale i drugie tyle debilnych własnych poglądów. Poglądów nie związanych z gospodarką czy krajem ale zwykłych ludzkich poglądów dotyczących pedofilii, kobiet i