Aktywne Wpisy
Jacek12 +70
Dzisiaj odebrałem zaświadczenie o niepełnosprawności córki ze względu na #autyzm Wiąże się to zasiłkiem niecałe 3000 zł - niby spoko ale w dupie mam te pieniądze. Córka ma ponad 7 lat i nie mówi, ma parę lat młodszą siostrę która rozwija się mega super. Widzę jakby to było gdyby starsza córka też była normalna. Mega zazdroszczę innym rodzicom. Bardzo ciężko mi się na to patrzy i już nie mam na
Kagernak +8
Mam do was jedno pytanie: "Czego chce Musk?". Poważnie, typ ma tak dziwny model działania, że ciężko w ogóle określić co jest jego celem końcowym (o ile taki jest). Stworzył Tesle i SpaceX i chce rewolucjonizować loty w kosmos i motoryzacje co mu się naprawdę dobrze udaje. Na co mu jednak twitter, po co najpierw pomaga mocno Ukrainie by rok później ciągle postować rosyjskie narracje, dlaczego wsparł Trumpa milionami dolarów, chcę być
Jak wygląda praca i zdobywanie pracy w #gamedev ? Bardziej pod #unity3d bo jako tako to znam, ale nie ukrywam że głównie mod modele chciałbym iść. Od małego dzieciaka chciałem robić filmy, ale do filmów potrzebne jest o wiele więcej zmiennych niż do animacji, gdzie krótkometrażówkę z kilkoma postaciami byłbym w stanie zrobić sam. Oczywiście znam realia i samemu to by zbyt dużo czasu zajęło, ale mam nadzieję że zrozumiecie tę różnicę o co mi chodzi :/ .
Nie chcę pchać się tam gdzie mnie nie chcą i tam gdzie jest dużo chętnych, ale patrząc na moją sytuację rodzinną mógłbym nawet na jakimś hamaczku ze śpiworem i karimatą - albo samym śpiworem i karimatą, ale nie ukrywam że to pierwsze to lepsza sprawa - spać gdzieś w cichym pokoju w firmie, po prostu chciałbym się trochę oduzależnić finansowo od drugiego człowieka, a także mam na oku ładny samochód... No i trochę pozmieniałem moje marzenia na życie z tych mocno budżetowych do tych wymagających więcej odwagi niż budżetu, ale jednak hajs się przyda, prawko zrobić, jakieś licencje na oprogramowanie i umiejętości "robocze" i tym podobne...