Wpis z mikrobloga

W sumie nigdy się tutaj o to nie pytałem, a może być coś ciekawego ci mi życie naprostuje - od 30 minut mam #depresje i stany przed #samobojstwo , nie pytajcie czemu, co za chujek j--------i (,) - i wpadnę na jakąś lepszą ścieżkę życiową...

Jak wygląda praca i zdobywanie pracy w #gamedev ? Bardziej pod #unity3d bo jako tako to znam, ale nie ukrywam że głównie mod modele chciałbym iść. Od małego dzieciaka chciałem robić filmy, ale do filmów potrzebne jest o wiele więcej zmiennych niż do animacji, gdzie krótkometrażówkę z kilkoma postaciami byłbym w stanie zrobić sam. Oczywiście znam realia i samemu to by zbyt dużo czasu zajęło, ale mam nadzieję że zrozumiecie tę różnicę o co mi chodzi :/ .
Nie chcę pchać się tam gdzie mnie nie chcą i tam gdzie jest dużo chętnych, ale patrząc na moją sytuację rodzinną mógłbym nawet na jakimś hamaczku ze śpiworem i karimatą - albo samym śpiworem i karimatą, ale nie ukrywam że to pierwsze to lepsza sprawa - spać gdzieś w cichym pokoju w firmie, po prostu chciałbym się trochę oduzależnić finansowo od drugiego człowieka, a także mam na oku ładny samochód... No i trochę pozmieniałem moje marzenia na życie z tych mocno budżetowych do tych wymagających więcej odwagi niż budżetu, ale jednak hajs się przyda, prawko zrobić, jakieś licencje na oprogramowanie i umiejętości "robocze" i tym podobne...
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MichaelP: Miesiąc – jednostka czasu. Pierwotnie miesiąc wywodził się z cyklu księżycowego, tj. 29 i pół dnia jakie Księżyc potrzebuje na przejście wszystkich swych faz, czyli miesiąc synodyczny. Geneza ta odbiła się także w dawnej polskiej nazwie, która była synonimem słowa Księżyc (księżycdosłownie syn księcia, tj. Słońca).
  • Odpowiedz