Wpis z mikrobloga

Tak słucham i słucham tego Brauna i coraz bardziej nie mogę się nadziwić jakim on jest gościem. Abstrahuję od poglądów, nie każdemu się muszą podobać, wolna wola. Jednak jest styl wypowiedzi, inteligencja i po prostu umiejętność prowadzenia dyskusji jest na poziomie niedostępnym dla wielu ludzi. Jest troszkę flegmatyczny, ale przez to jeszcze bardziej mi się podoba to, bo wygląda jakby naprawdę ważył każde słowo żeby nie mówić głupot.
Poniższa konwersacja to majstersztyk. Nie daje się zbić z tropu, wytrącić z rytmu. No i chyba najpiękniejsza kwestia:

wymieniajmy argumenty

nie kłóćmy się, nie obrażajmy, nie przekrzykujmy się nawzajem.
Mistrzostwo

#braun #wybory #oswiadczenie #polityka
seeksoul - Tak słucham i słucham tego Brauna i coraz bardziej nie mogę się nadziwić j...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dawidrayan: z tym wykształceniem to ma się nijak do kultury jaką prezentuje osoba. Taki Stefan "szpara oralna" Niesiołowski ma tytuł profesorski a dyskusje potrafi sprowadzić do poziomu sebixa z żubrem w łapie.
  • Odpowiedz
wygląda jakby naprawdę ważył każde słowo żeby nie mówić głupot.

@seeksoul: To słabo mu idzie, bo co drugie słowo to głupoty. Żydzi, masoni, żydzi, masoni, żydzi, masoni, kościół, szkoła, strzelnica.

Też doceniam go jako mówcę, ale bym nie chciał z nim dyskutować. Ma fantastyczną umiejętność niedopuszczania innych do głosu. Rozumiem, że chce przekazać to, co chce, ale przychodzi do programu, ktoś mu zadaje pytanie, a on przerywa w pół słowa
  • Odpowiedz
@seeksoul: Z Panem Braunem jest troche jak z Cejrowskim, tj super człowiek bardzo rzeczowo mówiący, interesujący swoją wypowiedzią tylko ten fanatyzm religijny odpycha większosc mlodych ludzi, co to nagrania to zaorał pseudo dziennikarzynę w mistrzowskim stylu , az milo patrzeć na takie masakry.
  • Odpowiedz
@seeksoul:

Ogółem ja jestem niewierządzy a widzę, że gość mocno przesycony jest wartościami chrześcijańskimi. Niemniej jednak jak wiele razy już wspomniałem - uważam, że nasza religia jest mało szkodliwa i nie przeszkadza mi to. Jednak rzecz która mnie zabolała w kampanii p. Brauna to kwestia tabletki "po" - uważam, że w Polsce powinna być dostępna, uważam że kupić ją powinny mieć możliwość nastolatki i że powinna być dostępna bez recepty.
  • Odpowiedz
@seeksoul: Przyjemnie sie słucha ale nie zagłosuje na niego. Jest ultra katolem. Korwin też sie określa jako wierzący ale nie wplata tego w polityke i to jest w porządku. Swoją drogą to nie najlepszy sposób na zdobywanie poparcia by po pierwszym zdaniu mieć przeciwko sobie połowe wyborców

Szczęść Boże
  • Odpowiedz
@seeksoul: Zwróciłem na to uwage w "debacie" jego styl wypowiedzi to balasam dla ucha obojętnie czy ktoiś się z nim zgadza lub nie. Wielki szacun dla tego pana.
  • Odpowiedz
Abstrahuję od poglądów, nie każdemu się muszą podobać, wolna wola. Jednak jest styl wypowiedzi, inteligencja i po prostu umiejętność prowadzenia dyskusji jest na poziomie niedostępnym dla wielu ludzi.

@seeksoul: W "debacie" prezydenckiej tego nie pokazał. Zamiast błysnąć inteligencją skupił się na najważniejszych jego zdaniem kwestiach dla Polski - godle i masonach.
  • Odpowiedz
@andrzejcebula: chyba nie zrozumiałeś. Rozdzielenie władzy duchownej i kościelnej oznacza że to politycy rządzą krajem niezależnie, a nie księża - a nie że polityk jest qrwą bez poglądów, próbującą się podlizać wyborcom. Każdy katolik powinien się kierować kodeksem etycznym Kościoła Katolickiego, mającym podstawy w dekalogu - zarówno w sferze prywatnej, JAK I publicznej. Więc tak, Braun jako katolik głosowałby przeciwko aborcji i invitro - co wiele razy sam wprost mówił
  • Odpowiedz
@seeksoul: Bardzo ładnie mówi i to mu przyznaję, erudyta. To co mówi, to już inna kwestia. A jednak ważniejsze jest co ktoś mówi, a nie jak. Chociaż miło by było, gdyby więcej osób potrafiło tak dyskutować, wymieniać się argumentami. Poziom dyskusji bardzo dobry.
  • Odpowiedz
@larvaexotech: ja osobiście uważam, że tabletka powinna być dostępna bez recepty ale dla osób pełnoletnich.
Rodzice łożą na utrzymanie dziecka więc jak 15 się puściła to niech jej to starzy wiedzą o tym i jak chcą to niech kupią.
  • Odpowiedz
@seeksoul: Ogarnij minę babeczki w 12:40. A i jak pytałeś mnie na kogo będę głosował, to już Ci mówię. Jeśli bym głosował, to właśnie na Brauna. Potomek posłów na Sejm Czteroletni prezydentem to byłoby coś!
  • Odpowiedz
@seeksoul: gdyby przestał gadać o spisku Żydów, Masonów, reżimie, lichwiarskiej międzynarodówce , władzy warszawskiej (bo władzy prawdziwej wg niego nie ma) i innych ciekawych figurach retorycznych to mógłby być ciekawym kandydatem dla środowisk katolickich. Jak na razie jest, delikatnie mówiąc, mocno kontrowersyjnym kandydatem.
  • Odpowiedz