Wpis z mikrobloga

Był wczoraj fachura u rodziców na wycenie remontu łazienki i krzyknął 20k za robociznę netto xD z rachunkiem to +vat. Roboty to wymiana płytek trochę przesunięcie przyłączy czyli raczej standard. Powiedział że roboty na 2 tyg a robi solo. Tych budowlańców to już dosłownie p----------o XD #remontujzwykopem #remont
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 31
@Boroborro to w miesiąc ogarnie 40k a uczył się vtego max miesiąc, będąc po podstawówce

I na uj bylo pisać te doktoraty jak zarobisz tyle przez 6 miesięcy co gościu w miesiąc
  • Odpowiedz
@Boroborro: znajomy za malutką łazienkę i osobno ubikację bez skuwania płytek tylko wyrównanie ścian i położenie, montaż prysznica 2 małych umywalek i przesunięcie podłączeń i przyłącza do pralki ma wycenę ponad 12k netto za samą robotę.
  • Odpowiedz
  • 104
@koral żebyś wiedział, ja całe życie IT ale jak remontowałem swoje mieszkanie w tym roku i krzyknęli 100k za robotę to odpaliłem yt i zrobiłem remont sam z pomocą ojca w 4 miesiące xD wcześniej nie obsługiwałem wiertarki nawet a machnęliśmy generalny remont z yt
  • Odpowiedz
@Boroborro: raczej go nie zrozumiałeś. Remont łazienki czyli. skucie wszystkiego do 0 wymiana całej kanalizacji , wody, elektryki, wyrównanie ścian i podłogi, płytki i biały montaż.20 k z rachunkiem to ok. Twoja frustracja jest zrozumiała że w mc donaldzie płaca ci niecałem 4k miesiecznie ale tu coś musisz niestety umieć zrobić.
  • Odpowiedz
  • 78
@Nethiu zrobiłem sam generalny remont mieszkania 75m2 po tutorialach z YouTube wcześniej nie używając za bardzo nawet wiertarki i siedząc 10 lat w IT, więc to chyba nie jest jednak taki rocket science :)
Każdy majster równa ściany używając płyt gipsowych a reszta to chyba standard w remoncie łazienki
  • Odpowiedz
@Boroborro: nie za bardzo mnie to obchodzi co i gdzie z kim robiłeś. Ja ci pisze jakie są ceny rynkowe na usłygę. ok 15k płacisz za łazienkę 3,5m2 blokową + w zależności od miasta i woj. Raz masz taniej raz drożej.
  • Odpowiedz
  • 72
@Nethiu napisałeś o mcdonaldzie i o umiejętnościach więc Ci napisałem że nawet osoba bez umiejętności jest w stanie to zrobić a 20k za 2 tyg roboty to gruba cena
  • Odpowiedz