Aktywne Wpisy
Dzonsin +57
#walentynki #promocja #diva
Mam stałą kobietę divę, do której uczęszczam już ponad 6 miesięcy. Po namyślę i chęci spędzania walentynek jak zakochana para. Postanowiłem napisać do niej czy istnieje możliwość wynajęcia jej na walentynki (pół dnia i nocy). Z miła checia się zgodziła i zrobiła mi kolosalny rabat.
Mam plan zabrać, ją na wypasioną kawę z ciastem, na seans filmowy, mega smaczną kolację. Noc skończymy u mnie.
Mam ochotę, zrobić jej dzień
Mam stałą kobietę divę, do której uczęszczam już ponad 6 miesięcy. Po namyślę i chęci spędzania walentynek jak zakochana para. Postanowiłem napisać do niej czy istnieje możliwość wynajęcia jej na walentynki (pół dnia i nocy). Z miła checia się zgodziła i zrobiła mi kolosalny rabat.
Mam plan zabrać, ją na wypasioną kawę z ciastem, na seans filmowy, mega smaczną kolację. Noc skończymy u mnie.
Mam ochotę, zrobić jej dzień
ReeceWithouterpoon +133
Mirki, robię nadal projekt na studia i zatrzymałem się na dwóch punktach wymagań:
8.Odpowiednie zabezpieczenie procesu logowania dla połączenia nieszyfrowanego.
9. Pomimo zabezpieczeń, połączenie ze stroną powinny być szyfrowane.
Logowanie samo w sobie mam, hasło zapisane w bazie przez sha1, ale średnio wiem jakie dodatkowe zabezpieczenia wprowadzić? No i najważniejsze - jak włączyć szyfrowane połączenie? Używam lokalnego Xamppa.
(nie mogę używać frameworków, a mam zrobić dość porządną stronę. fajna przygoda, bulwo)
co do polaczenia szyfrowanego - znajdz tutka jak wlaczyc ssl na xampie, warto by bylo wprowadzic rowniez zabezpieczenia csrf i xss
@niewiemcotuwpisac: Pytanie, czy hasła mają być do odkodowania, czy nie. Jeśli nie, po co blowfish? A jeśli odkodowanie, to dlaczego nie AES? http://stackoverflow.com/questions/4147451/aes-vs-blowfish-for-file-encryption
Zatem nie jest ważne, co szyfrujemy: czasem hasło, czasem coś innego.
Komentarz usunięty przez autora
Po co odkodowywać pliki? Po co odkodowywać numery kart kredytowych? ;-)
Jak napisałem powyżej, nie jest istotne, co (od)kodowujemy, ważne jak.
To, że Pan nie miał nigdy takiej potrzeby to jeszcze nie oznacza, że takie potrzeby nie istnieją na świecie...