Wpis z mikrobloga

#lumia735 #lumia #windowsphone

Mirki! Prawdopodobnie na dniach będę oglądał Lumie 735. Z orange bez simlocka, faktura, numer imei sprawdzę na miejscu. Cena 550zł, więc okazja niezła. Już kiedyś pisałem, ze chcę zamienić w końcu androida na wp i teraz pytanie do was. Opłaca się? Telefon spełni moje oczekiwania (czyli szybkość, przeglądanie neta, wypoku, fejsa i słuchanie muzyki)? Ludziska posiadające 735, jakie plusy, minusy ma ten telefon?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@luke4539: Jeśli chodzi o oczekiwania to spełni na pewno. Jeśli nie masz potrzeby do sterowania oświetleniem w łazience podczas pobytu na urlopie nad morzem to WP wystarczy, a nawet sprawdzi się całkiem dobrze. Co do samego modelu 735 trudno mi się wypowiedzieć, bo miałem okazję korzystać tylko kilka razy. Na pewno na minus brak glance screen, który jest bardzo przydatny.
  • Odpowiedz
@luke4539: Da rade. Po prawie pół roku używania nic się z nim nie szyję złotego (chyba że mi o-----e i postawie wp10, ale to inna bajka)

Bateria trzyma przeciętnie do 2 dni, ale wiadomo - zalezy jak używasz. Gps łapie praktycznie w każdych warunkach pogodowych.

Kup od razu jakiś pokrowiec gumowy bo tel lubi się ślizgać w ręce, i obiektyw trzeba chronić
  • Odpowiedz
@luke4539: przesiadlem się z 735 na s4 i szczerze polecam 735 :) gdyby aparat miał większą rozdzielczość to bym się nie przesiadal (skany tablic na wykładach robię z dużej odległości :).
  • Odpowiedz
@luke4539: odgrzebię stary wpis w nadziei, że zdecydowałś się na lumię ;)

otóż stoję przed dylematem android vs lumia i właśnie zostałem postraszony kiepsko działającą apką do fejsa. kusi mnie spróbowanie tej lumii, a widzę, że korzystasz (net, muzyka, wypok, fejs, messenger) podobnie, stąd moje archeologiczn-odkopujące ten wpis pytanie - wziąłeś lumię? mógłbyś coś więcej powiedzieć o niej z perspektywy androidowca przesiadającego się na wp? apki chodzą w miarę okej?
  • Odpowiedz