Za co zawsze ceniłem Apple, to fakt, że potrafią zrobić aktualizację systemu z p------------m. Robią konferencję, prezentują system i ze sceny pada tekst:
- nowy system jest świetny, dopracowany, ale najważniejsze jest to, że kiedy opuścimy tę salę, każdy będzie mógł go pobrać na swoje urządzenie.
No i rzeczywiście - jeszcze tego samego dnia można pobierać nowy system. A jak wygląda aktualizacja urządzeń z systemem #android?
Samsung: zobaczycie jaką fajną nakładkę wam d----------y w kolejnej łatce! Tyyyyle efektów. Wyrzucamy wszystkie stockowe efekty i dajemy swoje efekty. EFEKTY!!!
HTC: widzieliście naszego nowego fona? Nie wspieramy staroci, kupujcie nowe fony!!!111
Huawei: właśnie wydaliśmy aktualizację do Androida 2.2. Pobierajcie!
Motorola: już wydajemy, jeszcze sekundka... co, jak to już jest kolejna wersja? Ale ten czas leci...
@vaxx: Co ma jedno do drugiego? Przecież przykładowo Samsung nie robi aktualizacji dla HTC, LG, etc. To, że mają telefony z milionem konfiguracji sprzętowych, to tylko ich wina. Nie potrzebnie co miesiąc wydają jakieś Galaxy Smart Young Top Beka 2137 Trend Plus Minus Ace z 256MB RAMu i Snapdragonem S1, które różnią się od siebie tylko wielkością ekranu. Oczywiście nie tyczy się to tylko Samsunga, ale też HTC. Desire C,
@krejdd: z drugiej strony popatrz na ios 8 na ip4s. Celowe postarzanie tym, że tel. chodzi wolniej. A jeszcze jest to, że dzisiaj cykl życia smartona trwa 2 lata, nieraz rok
@tony_soprano: aktualizacje w dzień premiery c--j w to, że aktualizacja do 5.0 wyszła na pierwszego nexusa 1.5 miesiąca po premierze, a na ostatniego 3 miesiące c--j w to, że pierwszym telefonem z 5.0 była Moto X po około tygodniu po premierze c--j w to, że tak znienawidzony przez wszystkich SGS5 dostał update w tym samym czasie co Nexusy c--j w to, że Nexusy są mega niedopracowane i z każdym pojawia się jakiś problem, a to bateria nie wytrzymuje dnia, a to aparat przestaje działać, a to nagle całkiem przestaje działać i producent rząda sobie 200$
@BejtMidrasz: ( ͡°͜ʖ͡°) ja tam nie mam problemów i zdaje mi się, ze z tymi naprawami przesadzasz. Samsung bardziej awaryjny, a o lagerskiej nakładce już szkoda gadać.
@tony_soprano: wpisz w google "nexus 7 bricked" i poczytaj o tym jak nagle połowa Nexusów 7 przestała działać, z powodu że przestała działać, a ASUS chce hajs za naprawę
- nowy system jest świetny, dopracowany, ale najważniejsze jest to, że kiedy opuścimy tę salę, każdy będzie mógł go pobrać na swoje urządzenie.
No i rzeczywiście - jeszcze tego samego dnia można pobierać nowy system. A jak wygląda aktualizacja urządzeń z systemem #android?
Samsung: zobaczycie jaką fajną nakładkę wam d----------y w kolejnej łatce! Tyyyyle efektów. Wyrzucamy wszystkie stockowe efekty i dajemy swoje efekty. EFEKTY!!!
HTC: widzieliście naszego nowego fona? Nie wspieramy staroci, kupujcie nowe fony!!!111
Huawei: właśnie wydaliśmy aktualizację do Androida 2.2. Pobierajcie!
Motorola: już wydajemy, jeszcze sekundka... co, jak to już jest kolejna wersja? Ale ten czas leci...
I tyle w temacie androidów.
#ios #apple #android #telefony
Motorola szybko wydaje aktualizacje.
Ile rocznie nowych telefonow wychodzi z ios ?
Wszystkie IPhone dostaja aktualizacje?
To, że mają telefony z milionem konfiguracji sprzętowych, to tylko ich wina. Nie potrzebnie co miesiąc wydają jakieś Galaxy Smart Young Top Beka 2137 Trend Plus Minus Ace z 256MB RAMu i Snapdragonem S1, które różnią się od siebie tylko wielkością ekranu. Oczywiście nie tyczy się to tylko Samsunga, ale też HTC. Desire C,
@mikii77: Na pewno nie iPhone'a.
aktualizacje w dzień premiery
c--j w to, że aktualizacja do 5.0 wyszła na pierwszego nexusa 1.5 miesiąca po premierze, a na ostatniego 3 miesiące
c--j w to, że pierwszym telefonem z 5.0 była Moto X po około tygodniu po premierze
c--j w to, że tak znienawidzony przez wszystkich SGS5 dostał update w tym samym czasie co Nexusy
c--j w to, że Nexusy są mega niedopracowane i z każdym pojawia się jakiś problem, a to bateria nie wytrzymuje dnia, a to aparat przestaje działać, a to nagle całkiem przestaje działać i producent rząda sobie 200$
@BejtMidrasz: Ale jak to? (╯︵╰,) Dlaczego znienawidzony? Ja chcę ten telefon kupić w te wakacje. Coś z nim nie tak?
Xiaomi jest popularne ale w Chinach, ale nie w cywilizacji zachodu.