Wpis z mikrobloga

czy tylko ja tu widze jak na #emigracja jest zajebiscie? czemu nikt nie pisze jak zajebiscie jest w polsce.

czy wy serio musicie tak przedluzac swojego kutacha i pisac jak to jest zajbiscie mieszkac po 4osoby w pokoju, weekendy spedac z podobnymi ludzmi co przyjechali robic za minimalna krajowa chlejąc na umur?

pozniej sie okaze ze macie 32lata i jedyne co umiecie to przekladac cegły/burgery

ja podziekuje, wole zostac w krakowie za 3k netto i w------e miec na podludzi ktorzy nie mogli zwiazac konca z koncem w polsce.

#patologiazewsi #bekazemigracji
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jedzbudynie: nie wiem czy to prowo kolego, ale nie kazdy przerzuca cegly za minimalna mieszkajac w warunkach o ktorych mozna przeczytac w internecie (zawalilo sie lozko pietrowe w Anglii, 11 Polakow zostalo rannych) :D beka z Ciebie, ze masz taki ograniczony poglad. 3k netto to ja zarabialem w wieku 22 lat jak emigrowalem, na dodatek nie w Krakowie tylko w malej miescinie 10k mieszkancow i ze swoim mieszkaniem (brak kosztow
  • Odpowiedz
  • 1
@jedzbudynie: chyba umór, widzisz, w Polsce siedzisz a emigracja Cię języka musi uczyć.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale ktoś kto przegląda cegły/burgery raczej na 3k netto nie bardzo się może w Polsce nastawiać. I nie wsadzaj wszystkich do jednego wora, specjaliści też wyjechali i jest nam tu dobrze.

A dodatkowo to raczej w Polsce jak przewracasz burgery to będziesz to robił już do końca życia, na emigracji będziesz
  • Odpowiedz
@jedzbudynie: ty mylisz chyba dwie rzeczy - sa ludzie ktorzy jada tam ciulac kazdy grosz i zyja jak zwierzeta, a sa tez tacy ktorzy tutaj zarabialiby sporo wiecej niz te smieszne 3k, ale po prostu chca sie wyrwac z tego bajzlu ;)
  • Odpowiedz
czy tylko ja tu widze jak na #emigracja jest zajebiscie? czemu nikt nie pisze jak zajebiscie jest w polsce.

Jak już to w Polsce. A nikt nie napisze, że w Polsce jest zajebiście, bo tak nie jest. Jest umiarkowanie.

czy wy serio musicie tak przedluzac swojego kutacha i pisac jak to jest zajbiscie mieszkac po 4osoby w pokoju, weekendy spedac z podobnymi ludzmi co przyjechali robic za minimalna krajowa chlejąc
  • Odpowiedz
wole zostac w krakowie za 3k netto

@jedzbudynie: Problem w tym, że wyjechali ci, którzy mieli 0k netto albo maksymalnie 1,5k netto za co nie da się godnie żyć. Jeżeli wszyscy mieliby 3k netto, to wyjeżdżaliby, owszem, ale raczej na wakacje albo jeśli chcieliby się jeszcze szybciej dorobić.
  • Odpowiedz