Aktywne Wpisy
Jacek12 +70
Dzisiaj odebrałem zaświadczenie o niepełnosprawności córki ze względu na #autyzm Wiąże się to zasiłkiem niecałe 3000 zł - niby spoko ale w dupie mam te pieniądze. Córka ma ponad 7 lat i nie mówi, ma parę lat młodszą siostrę która rozwija się mega super. Widzę jakby to było gdyby starsza córka też była normalna. Mega zazdroszczę innym rodzicom. Bardzo ciężko mi się na to patrzy i już nie mam na
Kagernak +8
Mam do was jedno pytanie: "Czego chce Musk?". Poważnie, typ ma tak dziwny model działania, że ciężko w ogóle określić co jest jego celem końcowym (o ile taki jest). Stworzył Tesle i SpaceX i chce rewolucjonizować loty w kosmos i motoryzacje co mu się naprawdę dobrze udaje. Na co mu jednak twitter, po co najpierw pomaga mocno Ukrainie by rok później ciągle postować rosyjskie narracje, dlaczego wsparł Trumpa milionami dolarów, chcę być
czy wy serio musicie tak przedluzac swojego kutacha i pisac jak to jest zajbiscie mieszkac po 4osoby w pokoju, weekendy spedac z podobnymi ludzmi co przyjechali robic za minimalna krajowa chlejąc na umur?
pozniej sie okaze ze macie 32lata i jedyne co umiecie to przekladac cegły/burgery
ja podziekuje, wole zostac w krakowie za 3k netto i w------e miec na podludzi ktorzy nie mogli zwiazac konca z koncem w polsce.
#patologiazewsi #bekazemigracji
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale ktoś kto przegląda cegły/burgery raczej na 3k netto nie bardzo się może w Polsce nastawiać. I nie wsadzaj wszystkich do jednego wora, specjaliści też wyjechali i jest nam tu dobrze.
A dodatkowo to raczej w Polsce jak przewracasz burgery to będziesz to robił już do końca życia, na emigracji będziesz
Jak już to w Polsce. A nikt nie napisze, że w Polsce jest zajebiście, bo tak nie jest. Jest umiarkowanie.
@jedzbudynie: Problem w tym, że wyjechali ci, którzy mieli 0k netto albo maksymalnie 1,5k netto za co nie da się godnie żyć. Jeżeli wszyscy mieliby 3k netto, to wyjeżdżaliby, owszem, ale raczej na wakacje albo jeśli chcieliby się jeszcze szybciej dorobić.
ale mozliwosci rozwoju sa o wiele wieksze niz na zmywaku
uwierz mi ze nikt nie chce pracowac za mniej niz 8k netto w polsce. czekam tylko az zdobede troche doswiadczenia i sejonara