Wpis z mikrobloga

@querly: Nie nie idzie, tylko nie umiesz zrobic,zeby szedl. Jezdzilem kilkoma i kazdy bez łaski wstaje nawet z dwojki. Mam 110 kg i 1.9m. Nawet przy takich gabarytach moj obecny 4X konny motocykl wstaje bez gadania
  • Odpowiedz
@bigger: Bredzisz pan. Nagraj filmik jak stajesz na koło tym 4X konnym motocyklem przez odwinięcie manetą :) Oczywiście mówimy o motocyklach szosowych, nie wyczynach ważących mniej niż 100 kilo.
  • Odpowiedz
@querly: No nagram i co ? Ba! Nawet mam nagranych i to sporo. Tylko nie wiem czy przyciac bede umial na tym sprzecie na ktorym siedze. Bo slabe toto i softu nie ma. MOtur ma za 200kg. Wstaje z gazu bez proszenia. Masz zdjecie ponizej.

Nawet nie to, ze sie z Ciebie smieje tylko nie puszczaj takich bzdur w eter, bo Hornet smiega na gumie az milo. Wez pocwicz tylko.
bigger - @querly: No nagram i co ? Ba! Nawet mam nagranych i to sporo. Tylko nie wiem...

źródło: comment_8rn5zd4IGqFc19bZA4B6c5qnzqhQ6oUE.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@querly: Specjalnie Cie zawolam jak mi sie uda wyciac kawalek z 2Gb filmu w HD
Nawet NSR 125 z gazu wstaje, kwestia wprawy i wyczucia motocykla. A taki hornet mocno zadzorny sprzet. Jezdzi na tylnym i na przednim. Chociaz ja na przednim nie umiem za bardzo.
  • Odpowiedz
@querly: Niestety moj komp nie uciaga HD

Ale..pierwszy z brzegu flmik jakby specjalnie dla Ciebie nagrany. Gosc tylko niestety jezdzic nie umie za bardzo
bigger - @querly: Niestety moj komp nie uciaga HD

Ale..pierwszy z brzegu flmik jak...
  • Odpowiedz
@bigger: Nie przeczę, że każde moto idzie na gumę. Ale jestem zdania, że większości motocykli nie podniesiesz bez strzału ze sprzęgła albo przynajmniej z połączonej pracy ciała, zawieszenia i manety (co właśnie widać na filmiku który załączyłeś). Na klipie z Dukem widać wyraźnie, że gościu dał gaz w opór a zapas mocy zrobił swoje. Hornet tak nie zrobi. Raz w takiej sytuacji udało mi się lekko podnieść koło startując ze
  • Odpowiedz
@querly: Kazda guma to polczenie pracy ciala, operowania gazem i reakcji zawieszenia. Kazda. W kazdym moto bez wyjatku. Hornetem osobiscie przy odchodzeniu spod swiatel na dwojce mnie podniesie. Przy standardowych zebatkach. SuperDukiem tez jezdzilem i wbrew pozora 200KM motocyklem jezdzi sie na kole gorzej jak 100konnym.

Pierwszy z brzegu film ponizej. Nie bede Ci wklejal wiecej , bo hornetow na gumie jest w internetach chyba wiecej jak golych bab ,
bigger - @querly: Kazda guma to polczenie pracy ciala, operowania gazem i reakcji zaw...
  • Odpowiedz
@bigger: No właśnie wydaje mi się, że nie masz racji. Zobacz jeszcze raz ten filmik, gościu kładzie nogi na podnóżkach a pół sekundy później przednie koło jest już w górze. Żadnej operacji ciałem, nic. Motocykl sam obrał kierunek pion.

To że hornet idzie na gumę nie musisz mi udowadniać. Zrozum, że mówię o czymś zupełnie innym.

O filmikach też wiem ;) Nie mieszkam w jaskini ;)
  • Odpowiedz
@querly: Zapewniam Cie,ze mam. Raz,ze rozmawialismy o wheelie bez strzelania ze sprzegla , bo napisales,ze Twoj niechce z gazu isc na kolo. A pojdzie. A dwa,ze bardzo dobrze rozumiem o czym mowisz. Kwestia jak operuje gazem. NIektore moto trzeba "szarpnac" (zwykle wlasnie "rzedy") a niektore pociagnac na gazie (Vki) , kwestia czy jendostajnie czy jak. I to trzeba wyczuc w konkretnym motocyklu. Powtarzam Ci, ze hornet podemna z dwojki spokojnie
  • Odpowiedz
@bigger: Nie chce iść na koło z gazu jak ta 180 konna V-ka , a nie, że nie chce iść w ogóle :) Bo jest właśnie tak jak piszesz - trzeba go szarpnąć. Sam nie wskoczy na koło :)

Peace!
  • Odpowiedz
@scout667: Musza mieć większy moment ;)

Musisz go poderwać, żeby poszedł. No chyba, ze wejdziesz na 10 tysięcy obrotów, zamkniesz manetę i po skompresowaniu zawieszenia odciągniesz na maksa, to może sam pójdzie. Ale nie próbowałem. Ja w ogóle z hornetem obchodzę się dosyć łagodnie bo mi go szkoda. Jak już sprawię sobie KTM-a to obiecuję gumować aż miło :d
  • Odpowiedz