Dzisiaj pobudka to była masakra, ledwo dałem radę wstać z łóżka, myślałem, że będzie p--------e w robocie, ale o dziwo, lekko się robiło, pewnie dlatego, że rabarbar zbierałem. Nie zgadniecie ile za dzisiaj kasy dostanę, 5godzin roboty i bagatela 20 euro, 1 euro za skrzynkę, więc w c--j pieniędzy(Wiem, że nędza, więc cieszę się, ze dzisiaj było lekko) Dostałem swoją tygodniówkę i wyszło mi, że o ironio, wczoraj za 9 godzin zarobiłem więcej niż pierwszego dnia za 11, a należy dodać, że o wiele gorzej mi szło. Moja tygodniówka, znaczy zarobek za dwa dni i 20 godzin przepracowanych to 155 euro, więc nie jest źle. Spytałem się innych ile można zarobić, to jeden facet powiedział, że teraz na luzie robi, więc w tygodniu tylko 700 euro, a w tamtym roku ponad 900 wyciągał. Gdy szef rozdał wypłatę jeden koleś liczył przy mnie hajs i okazało się, że dostał 820 euro, czyli na miesiąc wychodzi ponad 3200, więc według mnie nieźle. Ja podczas swojego pobytu pewnie ponad 2000 wyciągnę, więc nie jest źle, a jak zdrowie dopisze, to pewnie więcej dostanę. PS W-----a mnie, że Polacy przeliczają euro na złotówki, no k---a, mieszkasz w #holandia i dostajesz w euro, to po c--j na złotówki przeliczasz? BY się dowartościować? Spytałem się ojca ile kosztuje żel pod prysznic, powiedział, że 3 euro, powiedziałem, że tanio, a on, że jestem głupi, bo to drogo. No k---a to jest tak jakby w Polsce dał za ten żel 3 złote i to jest drogo?
Uwaga reklama, jak kogoś ciekawi moje życie tutaj w w Holandii to niech zaobserwuje tag #hacerzagranico, jestem osobą bez znajomości jakiegokolwiek języka, więc jestem dowodem na to, że można tutaj żyć i nie jest źle.
@hacerking: Tyle że średnia pensja "liczbowo" jest wyższa w Polsce. Osoba zarabiająca 2k euro dostanie na tym samym stanowisku w Polsce dużo więcej niż 2k zł. Przelicznik 1:1 jest błędny.
@hacerking: W Holandii nigdy tyle nie wyciągniesz za pracę w polu. Czytam już któryś Twój wpis z rzędu. G---o wiesz, g---o widziałeś, a zgrywasz cwaniaczka, który pozjadał wszystkie rozumy. Kolejnego wpisu już nie przeczytam - żegnam ( ͡°͜ʖ͡°)
@Amfidiusz: Ta nie wyciągniesz, koleś dzisiaj tygodniówkę dostał 800 euro, inny na luzie co najmniej 700 dostaje, dostawałby więcej, ale nie chce się przemęczać, ja dzisiaj dostałem za 2 dni roboty 155 euro, więc nie p-----l, że nic nie wiem, bo w Polsce też robiłem w polu, więc wiem jak to jest.
Nie wiem jak wy możecie zagadywać do lasek na żywo, dosłownie każda do której chciałem zagadać po chwili witała się ze swoim chłopakiem, albo do niego pisała, dziś miałem takie 2 przypadki xD #tinder #zwiazki #randki
Dostałem swoją tygodniówkę i wyszło mi, że o ironio, wczoraj za 9 godzin zarobiłem więcej niż pierwszego dnia za 11, a należy dodać, że o wiele gorzej mi szło.
Moja tygodniówka, znaczy zarobek za dwa dni i 20 godzin przepracowanych to 155 euro, więc nie jest źle.
Spytałem się innych ile można zarobić, to jeden facet powiedział, że teraz na luzie robi, więc w tygodniu tylko 700 euro, a w tamtym roku ponad 900 wyciągał.
Gdy szef rozdał wypłatę jeden koleś liczył przy mnie hajs i okazało się, że dostał 820 euro, czyli na miesiąc wychodzi ponad 3200, więc według mnie nieźle.
Ja podczas swojego pobytu pewnie ponad 2000 wyciągnę, więc nie jest źle, a jak zdrowie dopisze, to pewnie więcej dostanę.
PS W-----a mnie, że Polacy przeliczają euro na złotówki, no k---a, mieszkasz w #holandia i dostajesz w euro, to po c--j na złotówki przeliczasz? BY się dowartościować?
Spytałem się ojca ile kosztuje żel pod prysznic, powiedział, że 3 euro, powiedziałem, że tanio, a on, że jestem głupi, bo to drogo.
No k---a to jest tak jakby w Polsce dał za ten żel 3 złote i to jest drogo?
Uwaga reklama, jak kogoś ciekawi moje życie tutaj w w Holandii to niech zaobserwuje tag #hacerzagranico, jestem osobą bez znajomości jakiegokolwiek języka, więc jestem dowodem na to, że można tutaj żyć i nie jest źle.
Mały wybór wysokie ceny.
@hacerking: Aha, czyli jak tutaj za paliwo płacę 1,60€, to tak jakbym w Polsce zapłacił 1,60zł? Słaby coś ten Twój przelicznik ( ͡° ͜ʖ ͡°)