Wpis z mikrobloga

Dzisiaj pobudka to była masakra, ledwo dałem radę wstać z łóżka, myślałem, że będzie p--------e w robocie, ale o dziwo, lekko się robiło, pewnie dlatego, że rabarbar zbierałem. Nie zgadniecie ile za dzisiaj kasy dostanę, 5godzin roboty i bagatela 20 euro, 1 euro za skrzynkę, więc w c--j pieniędzy(Wiem, że nędza, więc cieszę się, ze dzisiaj było lekko)
Dostałem swoją tygodniówkę i wyszło mi, że o ironio, wczoraj za 9 godzin zarobiłem więcej niż pierwszego dnia za 11, a należy dodać, że o wiele gorzej mi szło.
Moja tygodniówka, znaczy zarobek za dwa dni i 20 godzin przepracowanych to 155 euro, więc nie jest źle.
Spytałem się innych ile można zarobić, to jeden facet powiedział, że teraz na luzie robi, więc w tygodniu tylko 700 euro, a w tamtym roku ponad 900 wyciągał.
Gdy szef rozdał wypłatę jeden koleś liczył przy mnie hajs i okazało się, że dostał 820 euro, czyli na miesiąc wychodzi ponad 3200, więc według mnie nieźle.
Ja podczas swojego pobytu pewnie ponad 2000 wyciągnę, więc nie jest źle, a jak zdrowie dopisze, to pewnie więcej dostanę.
PS W-----a mnie, że Polacy przeliczają euro na złotówki, no k---a, mieszkasz w #holandia i dostajesz w euro, to po c--j na złotówki przeliczasz? BY się dowartościować?
Spytałem się ojca ile kosztuje żel pod prysznic, powiedział, że 3 euro, powiedziałem, że tanio, a on, że jestem głupi, bo to drogo.
No k---a to jest tak jakby w Polsce dał za ten żel 3 złote i to jest drogo?

Uwaga reklama, jak kogoś ciekawi moje życie tutaj w w Holandii to niech zaobserwuje tag #hacerzagranico, jestem osobą bez znajomości jakiegokolwiek języka, więc jestem dowodem na to, że można tutaj żyć i nie jest źle.
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

że 3 euro, powiedziałem, że tanio, a on, że jestem głupi, bo to drogo.

No k---a to jest tak jakby w Polsce dał za ten żel 3 złote i to jest drogo?

@hacerking: Aha, czyli jak tutaj za paliwo płacę 1,60€, to tak jakbym w Polsce zapłacił 1,60zł? Słaby coś ten Twój przelicznik ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@hacerking: Tyle że średnia pensja "liczbowo" jest wyższa w Polsce. Osoba zarabiająca 2k euro dostanie na tym samym stanowisku w Polsce dużo więcej niż 2k zł. Przelicznik 1:1 jest błędny.
  • Odpowiedz
@hacerking: W Holandii nigdy tyle nie wyciągniesz za pracę w polu. Czytam już któryś Twój wpis z rzędu. G---o wiesz, g---o widziałeś, a zgrywasz cwaniaczka, który pozjadał wszystkie rozumy. Kolejnego wpisu już nie przeczytam - żegnam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Amfidiusz: Ta nie wyciągniesz, koleś dzisiaj tygodniówkę dostał 800 euro, inny na luzie co najmniej 700 dostaje, dostawałby więcej, ale nie chce się przemęczać, ja dzisiaj dostałem za 2 dni roboty 155 euro, więc nie p-----l, że nic nie wiem, bo w Polsce też robiłem w polu, więc wiem jak to jest.
  • Odpowiedz