Wpis z mikrobloga

1600 zł to modele takie raczej ekstremalne, zwykłemu użytkownikowi niepotrzebne do niczego.
Dla zwykłego codziennego zastosowania spokojnie wystarczy na przykład PD32 http://kolba.pl/latarka-diodowa-fenix-pd32-p7989.html

A firma jest generalnie najlepszym producentem latarek, IMO Maglite się kryje przy nich. Mimo, że Fenix to chińska marka. Ale wykonanie i trwałość są niesamowite. Są praktycznie niezniszczalne.
@Kokon89: a ta pd32 to sie nie grzeje? Specjalnie patrzyłem, zeby moja miała radiator, bo wyczytałem, że te diody to szybko gorące się robią na maksymalnej mocy. W sumie podobna do mojej a droższa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tam górna część obudowy można powiedzieć, że spełnia funkcję radiatora. A jak dotkniesz szkła to wiadomo, że będzie parzyć bo te diody grzeją niemiłosiernie mocno.

Podobna... ale spróbuj po swojej przejechać ciężarówką :D albo potrzymać z dobę zapaloną w akwarium :)
@UnitrA: Na najniższych trybach grzania nie odczujesz. Zresztą ono i tak w niczym zupełnie nie przeszkadza nawet na najsilniejszym trybie. Tak - te niższe tryby właśnie po to są :) Te najsilniejsze to już bardziej jakbyś czegoś szukał w tym lesie :)