Aktywne Wpisy
wykopowajulka15 +410
Kiedy na Erasmusie w Barcelonie Zeynep podaje się za Enrique ( ͡° ͜ʖ ͡°) #erasmus #p0lka #heheszki #logikarozowychpaskow
BadSebastian +5
Babcia mi kiedyś opowiadała, że na krótko przed rzezią wołyńską żołnierze niemieccy chodzili po polskich wsiach i ostrzegali Polaków "że nadchodzą Ukraińcy, i że jeśli chca, to mogą iść z nimi do miasta gdzie będą bezpieczni", ale większość Polaków nie chciało opuszczać swojego domostwa.
#wolyn #ukraina
#wolyn #ukraina
Argumentem jest oczywiście... nauczanie Jana Pawła II i fakt, że mamy ogłoszony jego rok. O używaniu tego pseudo-argumentu pisałem już szerzej tutaj.
Nie, w Polsce wcale nie ma homofobii. Nazywanie Bogu ducha winnych ludzi "zdemoralizowanymi" oraz grożenie urzędnikom zwolnieniem za dbanie także o osoby LGBT to przecież coś jak najbardziej słusznego.
Tak, w Polsce Kościół i katolicy są prześladowani. Przecież ktoś ośmielił się postąpić niezgodnie z nauczaniem św. JP2, w dodatku w roku jego imienia! To oczywista dyskryminacja.
Ot, wolność według prawicy.
#bekazprawakow #bekazkatoli #lgbt #homoseksualizm #neuropa
Komentarz usunięty przez moderatora
No i jeszcze jest kwestia grożenia urzędnikom. W Warszawie to może nie problem, ale we wschodniej Polsce, gdzie przejęcie władzy przez PiS jest bardzo prawdopodobne, następnym razem urzędnik pomyśli 3 razy zanim zrobi coś dla osób LGBT.
Rzeczywistość:
Co innego w wielu krajach rządzonych od wielu lat przez radykalną lewicę, gdzie homoseksualiści spotykają się o wiele częściej z atakami werbalnymi i fizycznymi na siebie ze strony muzułmańskich imigrantów.
@AsiaNaprawia: Jako łodzianin z pochodzenia ostrożnie podchodzę do takich rzeczy. :D
@Aleksander_Newski: Ten radny to chyba nie wziął się znikąd? Jest radnym, bo ma poglądy, które podobają się wielu Polakom. Jeśli już, to on i tak posługuje się dość parlamentarnym językiem. Jego wyborcy pewnie byliby bardziej dosadni.
A z drugiej strony: wyobrażasz sobie,
@alkan: Nie interesuje mnie to za bardzo. Jedni i drudzy mają do tego prawo. Tak samo jak ja mam prawo wymyślić sobie moralność stawiającą na piedestał ludzi wysportowanych i twierdzić, że bycie otyłym to demoralizacja. Tak to przynajmniej powinno wyglądać.
@Aleksander_Newski: Nie mówię, że nie mają. Ale nie o tym dyskutujemy. Z mojej perspektywy problemem jest to, że część ludzi chce się wtrącać życie innych i czegoś zakazywać. To, czy głoszenie takich poglądów jest dozwolone czy nie to
Gdyby tak rzeczywiście było to też bym się cieszyła. Niestety do tego, żeby mniejszości doświadczały np przemocy fizycznej i psychicznej niepotrzebni są muzułmanie. Inne grupy też sobie z tym nieźle dają radę.
@Karoleer: A to geje nie płacą podatków?
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak będzie chiński rok kota to zabronią wyprowadzania psów? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@alkan: Czy miasto daje jakas kase na te impreze?
Czy to taka straszna "beka z lewactwa", że chcesz mieć wpływ na to jak będą wydane Twoje pieniądze?
Niezależnie od stosunku do takich zapisów ustawy, nie widzę najmniejszego problemu z korzystaniem z części dotacji na kulturę.