Wpis z mikrobloga

Mój ojciec, mimo, że jest stomatologiem, za młodu był nadzieją polskiej fizyki (tj. wygrał olimpiadę) i pragnął być pilotem lotnictwa cywilnego (nie został ze względu na wadę wzroku).
W jego liceum był unikalny przedmiot - informatyka. Polegało to na tym, że pisali programy w BASICu na kartce, a raz nawet pojechali na wycieczkę szkolną - zobaczyć komputer Odra.
Mój ojciec swój pierwszy komputer kupił 13 lat po skończeniu liceum, ale od tego czasu jest to jego pasją - w wolnych chwilach rozkręca i skręca laptopy, kupuje też takie zepsute, by je naprawić. Swego czasu stawiał w komórce serwer na Linuxie.
A tak wygląda półka z dawnych czasów, zanim zaczął czerpać wiedzę z internetu.
#nieprogramowanie, ale trochę #coolstory
G.....n - Mój ojciec, mimo, że jest stomatologiem, za młodu był nadzieją polskiej fiz...

źródło: comment_H1X7NxUPry2eEazlWhjCCde9H9i4amw9.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
@Ginden: spoko ojciec,szanuje za

motywacja
1. motyw, zachęta, pobudka, powód, bodziec, podnieta, stymulant, sprężyna, doping
2. umotywowanie, uzasadnienie, argumentacja, przyczyna, źródło, podłoże
  • Odpowiedz
  • 0
@arczer: Rzucił prawactwo po tym jak w połowie lat dziewięćdziesiątych liczył głosy jako członek komisji wyborczej z ramienia ZChN i stwierdził "po co komuniści mieliby fałszować wybory, skoro ludzie ich popierają? Idzie taki żul jeden z drugim - i głosuje na SLD, bo za komuny było mu lepiej. A skoro wybory nie są fałszowane - to i może reszta rzeczy, które piszą [w prawicowych gazetach] to też bzdury"?
  • Odpowiedz
  • 6
@bazingaxl: 30k to możesz dostać w Warszawie lub jak jesteś jedynym stomatologiem w promieniu 30km lub jak masz pracowników. W małym mieście możesz liczyć od 7 do 20 tysięcy, zależnie w jakiej dzielnicy masz gabinet, czy masz własny lokal czy wynajmowany czy inne takie.
  • Odpowiedz