Mirki jak wybrać dobry router? zawsze miałem stacjonarkę i nie był mi potrzebny, a teraz kupuję lapka no i potrzeba się pojawiła ;) mam mieszkanie 51m i chciałbym żeby obejmował całe, co możecie polecić? #komputery #router #pytanie #pytaniedoeksperta
@sergiuszn: wiesz co nie orientuje się jak upc podciąga net. przypuszczam, że masz gniazdo telefoniczne, do niego podpięty modem przewodowy i od modemu podciągniety kablem ethernet do kompa?
@sergiuszn: ok. możesz kupić takie coś sprzęt , będziesz móg bezpośrednio podłączyć kabel z tego małego pudełeczka (splittera) do tego wywalając modem. lub jeżeli chcesz mieć modem możesz też podłączyć router przez kabel sieciowy do modemu
@sergiuszn: rj11 to oznaczenie końcówki kabla telefonicznego, takim kablem sygnał przesyła na przykład Orange i Netia. O standardzie DSL i jego odmianach sobie poczytaj. Ty w UPC masz kabel koncentryczny, taki okrągły jak do anteny telewizyjnej i najpewniej nie uda Ci się odpalić neta na niczym innym jak sprzęt od UPC, prawdopodobnie firmy thomson. Sprzęt gówniany i dający mało możliwości ale do funkcji modemu się nada. Robisz tak: logujesz się
@sergiuszn: Bez problemu. Wystarczy kawałek kabla z końcówkami rj45 (dołączany do każdego sprzętu sieciowego). Wpinasz kabel w wyjście urządzenia upc i wejście nowo zakupionego.
Cześć mirki! Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie! Dziś w nocy skradziono #rower mojej różowej w #poznan z klatki bloku przy grunwaldzkiej. Jeżeli ktoś zauważy proszę o kontakt. #rowery #kradno
Takie pytanie, może głupie może nie. Dlaczego niektórzy chwaląc się swoimi portfelami/transakcjami cenzurują ilość posiadanych akcji lub kwoty? #gielda
mam mieszkanie 51m i chciałbym żeby obejmował całe, co możecie polecić?
#komputery #router #pytanie #pytaniedoeksperta
@sergiuszn: w jaki sposób net jest doprowadzony do mieszkania? każdy najprostszy tp-link w standardzie N Ci wystarczy.