Mireczki robię rzeczy używając nested sortable. Mam 3 divy które ruszam i dwa kontenery do których przenoszę. Nie wiem jak zrobić aby przykładowo tylko Div pierwszy nie mógł zostać przeniesiony tylko do pierwszego kontenera.
@Chanandler: Dokładnie o to mi chodziło. Dzięki! Z czystej ciekawości teraz zadam pytanie. Czy jest możliwość, żeby 1,2,3 traktować jako kontenery. I biorąc nasz przypadek pod uwagę, jedynka nie może wejść do głównego kontenera ale może zostać włożona do trójki? :P
@Chanandler: Swoją drogą, jak długo już siedzisz w js? Zastanawia mnie czy powinienem lepiej ogarniać po dwóch miesiącach zabawy z tym? A, no i poprzednie pytanie aktualne :P
@Thyrun: wytłumacz bardziej poprzednie pytanie, bo obawiam się, że nie zrozumiałem nic z niego. "1,2,3 traktować jako kontenery" - masz na myśli item1/2/3 czy sort1/2/3.
Żeby przykładowo, oprócz przenoszenia item 1/2/3 do sort1/2/3 można było włożyć item 1 w item 2.
Czyli. Mamy trzy wielkie pola (sort 1/2/3) i trzy mniejsza pola (item1/2/3). Chciałbym by item1/2/3 były traktowane jak sort1/2/3.
I tutaj największy haczyk. Chciałbym aby item 1 nie mógł zostać włożony do sort 2. To już mamy. Ale jeżeli w sort2 jest np item3, to mogę włożyć item1 w item3.
@Thyrun: w sumie podałem zły przykład, ubogi ten plugin, nie ma prawie żadnych eventów, wiec może być problem ze zrobieniem tego co chcesz, olej go, zaraz sprawdzę czy w UI da się to ogarnąć
Mireczki robię rzeczy używając nested sortable.
Mam 3 divy które ruszam i dwa kontenery do których przenoszę.
Nie wiem jak zrobić aby przykładowo tylko Div pierwszy nie mógł zostać przeniesiony tylko do pierwszego kontenera.
http://jsfiddle.net/39khs/1196/
chciałbym aby obrazek o ID one, nie mógł zostać przeniesiony na czerwone pole..
Macie pomysły jak?
Da radę wyłączyć tylko tą jedną relację?
Żeby przykładowo, oprócz przenoszenia item 1/2/3 do sort1/2/3 można było włożyć item 1 w item 2.
Czyli. Mamy trzy wielkie pola (sort 1/2/3) i trzy mniejsza pola (item1/2/3). Chciałbym by item1/2/3 były traktowane jak sort1/2/3.
I tutaj największy haczyk. Chciałbym aby item 1 nie mógł zostać włożony do sort 2. To już mamy. Ale jeżeli w sort2 jest np item3, to mogę włożyć item1 w item3.
Jak coś