Wpis z mikrobloga

@gzar:

amatorszczyzna to ten partyjny sędzia. Wzieła? Wzięła nie ważne w jaki sposób. Jest zdolna do brania łapówek. Skoro wzięła wtedy to wzięłaby innym razem.

No tak. Skoro ktoś jest zdolny do prowadzenia samochodu, to może przejechać człowieka. Skoro ktoś strzelał z wiatrówki do puszek, to może rozstrzelać sto osób. Ja kroiłem kiedyś mięso na obiad, więc powinniście mnie zamknąć, bo mogę zaszlachtować setki ludzi. ( ͡° ͜ʖ ͡
@SirPsychoSexy: @Flypho: obydwaj daliście głupie przykłady. Tzn. przykład Flypho jest dobry ale nie ma w tym aż takiej adekwatności - ojcu za podżeganie do zabójstwa też się należy odsiadka ale oczywiście syn też powinien iść siedzieć (Twój przykład pasuje bardziej do wspólnika, który pomógł/namówił Cię do zabójstwa, a potem poszedł się przyznać na policję, a ta mu dowaliła za to więcej, co pewnie w niektórych okolicznościach jest możliwe ale przeważnie
Podpuszczenie niewinnych osób do popełnienia przestępstwa jest niezgodne z prawem więc nie wiem dlaczego dziwi cię wyrok skazujący.

@abcde: Ciekawe czy byliby tak samo wyrozumiali wobec prawa, gdyby ktoś mnie namówił do kradzieży samochodu sędziego. Zakup kontrolowany dragów to już nie przestępstwo? Patrz jak zmienia się logika :) Polityk ma być wzorem dla społeczeństwa, ma nawet na czerwonym nie przejść. Za to między innymi dostaje hajs i taka jest jego rola.
@XpedobearX: @prusi: Zakup kontrolowany jeśli są uzasadnione podejrzenia, że ktoś handluje narkotykami a nie dlatego, że jest w konkurencyjnej partii. Tak trudno to zrozumieć? Może policja powinna zacząć rozrzucać na mieście portfele i zawijać każdego kto podniósł i nie zgłosił
@reasonable: Ci co najgłośniej krzyczą jacy są sprawiedliwi zazwyczaj okazują się najgorszymi #!$%@?