@SScherzo: Mam nadzieję że chociaż nie wstawiasz na fejsbuka jakiś dziwnych zdjęć zamordowanych kurczaków i dziwnych sentencji że np. jedząc mięso mordujesz tego pięknego, małego, płaczącego cielaczka
@SScherzo: Sory za takie pytania, oczywiście nic mi do twojej diety ale czy zostałaś wegetarianką bardziej z przyczyn ideologicznych (czyli żal ci zwierzątek) czy bardziej z przyczyn dietetycznych?
@dzban_owocowy: raczej ideologicznych, ale zanim zrezygnowałam całkiem to już niewiele jadłam i wiele mięs mi nie smakowało (śmierdziały dla mnie zgniłą ścierą).
@SScherzo: A ty wiesz że produkcja np. wołowiny to w dużej części produkt uboczny z produkcji mleka więc nabiału też nie jesz? Jestem na ostatnim roku zootechniki więc zabijanie zwierzątek może być w przyszłości moja pracą, według mnie to jesteśmy genetycznie usprawiedliwieni jeśli chodzi o zjadanie zwierząt.
@dzban_owocowy: wiem, dlatego być może kiedyś przejdę na weganizm. nie chcę rezygnować od tak, trzeba to robić z głową. póki co nie jem mięsa. może kiedyś do nogi wrócę - nie wiem, nie zamierzam się deklarować na całe życie. chwilowo mięsa nie jem i uczę się tej diety każdego dnia.
#gotujzwykopem #wegetarianizm
Hehe xD