Wpis z mikrobloga

@Biedrona_: Nefarian - projekt karty 12/10 COTY, grywalność w constructed - 0.001/10, na Arenie OpieOP.
Drakonid Crusher - 6 mana 6/6 dupy nie urywa, chociaż ze względu na to, że to smok, będzie grany, 6 mana 9/9 to już stan REKT -> Tyrannosaurus REKT
Volcanic Drake - do jakichś token-decków czy smoczego Zoo pewnie by pasowało, ale tak to... nie mam pojęcia. Jak na 6 mana to nie ekscytująca karta, za
@SGa2: To zakładaj. Z którym punktem się nie zgadzasz? Z tym ze 9 mana 8/8 z battlecry opartym na czystym RNG będzie praktycznie niegrywalna w obecnej mecie? Czy z tym, że wyrzucenie na stół 9/9 za 6 many to praktycznie "win more"? W momencie, gdy karty 6+ mana muszą mieć odczuwalny impact na stół, inaczej są słabo grywalne?
@roizak: Ale jak? Mech Mage straci swoją moc w early? Face Hunter nagle stanie się niegrywalny? Druid oparty na FoN + SR zrobi się niewystarczający? To wszystko przy 31 kartach? Nie widzę tego. Fajnie, doszły 3 dropy, doszło kilka mocnych kart za 6 mana (jak na razie), ale żeby to wywróciło do góry nogami wszystko? Nie wydaje mi się. Jasne, powstaną decki oparte na smokach, wydaje się, że ten temat będzie
@Piter232:
Dla mnie jest tak(nie wiem jaka meta jest w tej chwili bo grałem z miesiąc temu ostatnio)

Nefarian - na constructed raczej za wolny i za mało robi w control deckach. Syndrom shreddera go pewnie będzie dotyczył. No i BGH jak zawsze. Jak meta pójdzie w stronę controla to może być grana. Jak będą grali sami prieści to też może być grany
Na arenie dobra karta, ale nie jakaś super
Jak narazie obie pokazane legendy dla mnie kompletnie niegrywalne w constructed, Nefarian zbyt wolny, nawet jak na kontrolne decki + RNG factor. Rend Blackhand - chyba nie musze nic mówić... Natomiast jesli chodzi o resztę, oprócz Grim Patrona będą miały dość spory wpływ na mete.