Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +143
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +7
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

Moja daleka kolezanka ktora pare lat temu poznala swoja druga polowka (oczywiscie kiedy byla na erasmusie w Anglii - zgadnijcie narodowosc ( ͡º ͜ʖ͡º) ) Zamieszcza taki status:
Szybko odpisalem "Co? Juz sie zapomina Polskiego? Calkiem szybko". Nawet nie mrugnalem a komentarz zniknal i zostalem wyrzucony ze "znajomych". Chyba #wygryw ?
Ah te Poleczki.
źródło: comment_cFBoRfKS8A4DhbC24BPySjBYWYXPDtMI.jpg
PobierzI wszystko jasne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale wyrzucanie ze znajomych to wciąż przesada.
PS: juz totalnie pomijam fakt ze status mogla napisac po polsku.
Znam osoby, które mówią piękna polszczyzną, której moge pozazdrościć (jak np inwektywy bogate niczym żur), mówi z brytyjskim akcentem, potrafi po rednecku, zna tez niemiecki ze wskazaniem na Hamburg.
Po prostu ma dryg.
Komentarz usunięty przez autora
Ktoś tu siedzi w Polsce i ma problemy z językiem polskim.
@Mandalorethegreat: