Wpis z mikrobloga

#dziendobry Mirki.
Mam #oswiadczenie:
30 lvl here.
Jutro podpisuję w #pracbaza po trzech latach współpracy wypowiedzenie zmieniające i nie mam zamiaru podpisać nowych warunków pracy i płacy.
Co ważniejsze mam zamiar od kwietnia stać się #januszebiznesu .
Będę robił to samo co poprzednio ale na własny rachunek i w innej branży.
To dla mnie ważna decyzja i proszę Was o trzymanie kciuków za to, żeby mi się w biznesie powiodło.

• 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gronie: 3500 miesięcznie? Zawsze myślałem, że przedstawiciele to tłuką tych kilometrów miliardy. To ja bez jakichś większych starań robię po 2500-3000 miesięcznie :P
  • Odpowiedz
@poop: I to teraz jak miałem do obsługi całe dwa województwa. Jak kiedyś w innej pracy obsługiwałem tylko kilkanaście powiatów to było ok 100-150 km/dziennie.
  • Odpowiedz
@Gronie: zrobiłem dokładnie jak Ty tylko nie zmieniałem branży - fajnie jest przestać zarabiać minimum i samemu decydować ile się zarobi :) mi się udało, Tobie tez życzę powodzenia!
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@Rabusek: Właśnie dlatego nie chcę już pracować w tej firmie. Po trzech latach i wzrostach sprzedaży rok do roku zaproponowali mi zarobki na poziomie 2/3 tego co do tej pory. Uważam że moja praca jest więcej warta.
  • Odpowiedz
@Gronie: mi po roku pracy proponowali z minimum na 1500, gdzie w branży się zarabia na start 2,5k, a niektórzy znajomi już 4 wyciągają.
Ale chyba wole mieć możliwość odliczyć VAT ;)
  • Odpowiedz
@Rabusek: Do tego tak skonstruowali warunki naliczania prowizji, że w zasadzie nie mam motywacji żeby przekraczać plan sprzedaży bo jeśli przekroczę za dużo to mi mogą zmienić jeden przelicznik i i tak nie zarobię więcej.
Powiedziałem basta!
Pozdrawiam :)
  • Odpowiedz
@Gronie: jak masz możliwość, jakieś zabezpieczenie finansowe na kilka miesięcy to w-------j z etatu i się nie zastanawiaj, nie ma nic lepszego i bardziej rozwojowego niż praca na własny rachunek. Przez dwa lata z małym zusem można się pobawić, później w najgorszym przypadku wrócić do jakiejś "normalnej" pracy :)
Powodzenia
  • Odpowiedz
@Gronie: jak masz zamiar robic to samo co robiles, to sie najpierw zorientuj czy z obecnym szefem nie masz umowy o zakazie konkurencji. bo twoja nowa kariera moze sie skonczyc zanim sie zaczela ;)

(moj kumpel zrobil to co ty a potem caly przychod wywalal w prawników)
  • Odpowiedz