Wpis z mikrobloga

@unclefucker: Gdzie się ośmieszam? Czy to nieprawda, że miniaturyzacja kosztuje? Tamten laptop przecież kosztował 6500 złotych, więc potwierdza to moją tezę.

Czy napisałem gdziekolwiek, że nowy MB to najlżejszy laptop w historii czy coś?
  • Odpowiedz
@unclefucker: Lol. Ale porównaj co masz w tych laptopach. Ja rozumiem, jakby oni wzięli bebechy z tego Sony i wsadzili do Macbooka i sprzedawali w tej cenie po 6 latach, ale tak nie jest.
  • Odpowiedz
@unclefucker: Jaką k---ę z logiki? Weź się zastanów o czym ty mówisz.

Tak, to są moje słowa. 6 lat temu Sony zminiaturyzowało podzespoły wysokiej klasy jak na rok 2009. I liczyło za to niezłe pieniądze.

Apple zminiaturyzowało podzespoły wysokiej klasy jak na rok 2015. Rozumiesz różnicę? Podzespoły poszły do przodu, ich moc, wydajność, osiągi.

Uważasz, że miniaturyzacja obecnie nie kosztuje? Bo ja twojej logiki nie rozumiem.
  • Odpowiedz
@unclefucker: Najnowszej generacji procesor Intela, 4x więcej ramu nowej generacji, 2 lub 4x więcej miejsca na dysku, 3x większa rozdzielczość ekranu, 30% większa bateria itp.

Przecież jeśli to jest tak tanie i łatwe, to inne firmy powinny mieć laptopy z takimi podzespołami już w sprzedaży i to za połowę ceny.
  • Odpowiedz
@rzep: przez 6 lat raptem 2 razy więcej miejsca na dysku (koszt bardzo mały), najnowszej generacji procesor (nie mający wpływu na miniaturyzację - i co, że najnowszy jak odstający od innych), dodam tylko, że komputer jest raptem nie cały minimetr cieńszy, a jakoś ma usb i to 2, vga i to jest ta mniaturyzacja. Oszczedź sobie wstydu.
  • Odpowiedz
@unclefucker:

przez 6 lat raptem 2 razy więcej miejsca na dysku (koszt bardzo mały), najnowszej generacji procesor (nie mający wpływu na miniaturyzację

Takie są teraz standardy - normalnych rozmiarów dyski SSD są w rozmiarach 256-512. Procesor jak najbardziej ma wpływ na miniaturyzację, w takim celu tworzył go
  • Odpowiedz