Wpis z mikrobloga

No i props! Tag dodany do obserwowanych i czekam na więcej (np. na jego zdjęcia w Sztumie ( ͡° ͜ʖ ͡°)).
  • Odpowiedz
@WujekSkip: Chłopie radzę Ci dobrze, napisz mu: "Oświadczam, że uchylam się od skutków prawnych mojego oświadczenia woli z dnia X, w ramach którego nabyłem X. Nabywając towar na aukcji byłem przekonany, że nabywam X, podczas gdy ze względu na celowo mylący opis aukcji nabyłem X. W związku z powyższym, wzywam do zapłaty kwoty X w terminie X na rachunek bankowy X.
  • Odpowiedz
@WujekSkip: Na swoje dane sprzedawał? Aukcje powinni zdjąć jako wprowadzającą w błąd, a konto zablokować jako niezgodne z regulaminem. Napisz w tej sprawie do Allegro.
  • Odpowiedz
@Palwed Zwróć mu screen i powiedz, że chcesz zdjęcie a nie obrazek tego klucza. Także, towar nie zgodny z umową i czekaj 2 miesiące na przelew spowrotem :)
  • Odpowiedz
@WujekSkip: Zawarłeś z nim umowę, w ramach której facet Cię oszukał. Teraz w sferze prawa cywilnego tę umowę trzeba "anulować". Oświadczenie to, składane w trybie art. 84 k.c., stanowi formę "anulowania" umowy. Ewentualne kroki w sferze prawa karnego (a więc policja) są bez wpływu na kwestie cywilnoprawne, które dla odzyskania przez Ciebie pieniędzy są najważniejsze.
  • Odpowiedz