Wpis z mikrobloga

@BOT_Ethan: Ty ale on powiedział, że "szczepionki mogą mieć bardzo dobry wpływ" ale nie o to chodzi, tylko o przymus ich stosowania. Korwin uważa po prostu, że takiego przymusu być nie powinno. Ja osobiście uważam inaczej, ale rozumiem czemu ktoś mógłby się zgodzić z Korwinem.
@BOT_Ethan: Nieszczepienie się jest taką samą wolnością jak branie ciężkich dragów. Korwin chciałby by każdy wziął za siebie odpowiedzialność. Ja byłem w tych kwestiach równie radykalny, teraz ciężko mi pominąć problemy jakie namnoży wzrost zgonów narkomanów czy wzrost epidemii wśród dzieci zatroskanych mam. Natomiast sam postulat odpowiadaj za siebie i udowodnij, że nie jesteś za głupi by żyć brzmi wspaniale, niestety do czasu gdy sobie człowiek uzmysłowi, że durnie mają ogromny
Nieszczepienie się jest taką samą wolnością jak branie ciężkich dragów.

@rrsdrozr: jak ktoś bierze ciężkie dragi to ja tego nie zauważę, jak ktoś sie nie szczepi, to być może wygoduje w sobie patogen cięższy od tego na który istnieje szczepionka. To jest różnica. Leki to nie zioło czy feta że działają na jednostkę. Najpierw poczytaj o wpływie szczepień na populację potem wejdź do dyskusji. Od kiedy korwiniści przestali używać mózgów, bo
@BOT_Ethan: Jak ktoś bierze ciężkie dragi to rozwala rodziny i kradnie hajs na ćpanie. Społecznie jest to tak samo szkodliwe bo co Ci robi różnice, czy umrzesz zarażony na odrę od cymbała co się nie szczepił czy ktoś ci sprzeda kosę bo nie ma na heroinę. Doskonale sobie zdaję sprawę z tego co piszesz także wycieczki o mózgach i nazywanie mnie korwinistą sobie daruj.