Wpis z mikrobloga

#oswiadczenie #programowanie #pracbaza

Ja programista, wzorem dzielnych rolników i górników, żądam:
- podniesienia pensji
- gwarancji zatrudnienia
- 13 i 14 pensji oraz premii świątecznej w 256 dniu roku
- dopłat rządowych do każdej linijki kodu
- ... coś się tu jeszcze wymyśli w drodze do Warszawy

Ostrzegam cię Kopacz! Są nas tysiące.
Pobierz vipperek - #oswiadczenie #programowanie #pracbaza

Ja programista, wzorem dzielnych...
źródło: comment_5Z4pLiSg0KAjzxPkijfAN71RmsgLIeza.jpg
  • 12
- podniesienia pensji

- gwarancji zatrudnienia

- 13 i 14 pensji oraz premii świątecznej w 256 dniu roku

@vipperek: Akurat penski rolnik nie ma, a gwarancję zatrudnienia krus sponsoruje dożywotnią. Jak już mówiłem, pensji nie ma.
Widzisz, dwa zdania, rozwiązałem twoje 3 postulaty.
Zostanę premierem.
@vipperek: #ue #wspolnapolitykarolna #doplatybezposrednie #kwotyprodukcyjne
W IT w UE jest wolnorynkowe. Rolnicto nie. Interwcjonizm wszechobecny. Zroznicowanie doplat w krajach nowej i starej UE. Kwoty produkcyjne i wreszcie przejmowanie zachodnich ziem naszego kraju przez rolnikow zza odry. Gdyby byl wolny rynek dla wszystkich rolnikow w UE, to OK, ale nie jest stad do rzadu wlasnie powinni kierowac swoje protesty rolnicy, bo, tak, wlasnie rzad moze sprawic, ze ich produkty beda badziej konkurencyjne.
@KomentatorTramwajowy: No ale czy to nie dlatego, że po wejsciu do Unii nasze gospodarstwa będące 100 lat za tymi europejskimi poległyby wobec otwarca Polski na import bez limitów? Dlatego trzeba było zrobić tysiące reguł które dawałyby możliwość naszym konkurowania z Europą i podniesienia poziomu gospodarstw. Niestety sami rolnicy tez nie pomogli domagając się większych interwencji państwa w utrzymaniu cen na stałym poziomie itp. co rozpoczęło lawinę regulacji. Zabawne jest to, że