Wpis z mikrobloga

@Crisu: Jest taka szansa, ale może i wzrosnąć. Nie patrz tylko na ceny mieszkań, ale też na cenę pieniądza, która w ostatnim czasie jest bardzo niska, a anale, przewidują w przyszłym miesiącu jeszcze obniżkę.
@Crisu: Mieszkanie z rynku wtórnego najlepiej jeszcze kupić w czasie trwania MdM, po zakończeniu programu ceny mieszkań używanych znowu zaczną równać się z nowymi.
@Crisu: Piętro to sprawa indywidualna, ja bym na parterze nie brał. Kolega mieszka na parterze, w najniebezpieczniejszym miejscu w mieście i dosyć ciekawie się u niego pije kawę, to fakt. Ziomeczki pukają w okna i proszą o drobnicę. Jednak jakbym miał mieszkać, to bym się obsrał twarogiem wychodząc do pracy.
Jeśli chodzi o cenę: 3800 za metr to malusio. Patrz na Kraków, gdzie średnia to 6k. Wrocław - około 5,5k itp.
@Crisu: generalnie coraz więcej osób przewiduję powtórkę z rozrywki z 2007. Ostatnio sporo przewija się wykopów, że świat zadłuża się na potęgę, reforma rynków finansowych polegała na przeniesieniu zobowiązań z banków na państwa i wszyscy widzą na giełdzie tylko same wzrosty - bańka puchnie. Ale to jak zawsze tylko gdybanie...
@Crisu: Mam dokładnie taki sam dylemat jak ty, ale wstrzymuje się na razie z 2 lata (aby uzbierać na wkład własny) i dopiero potem wezmę kredyt (na jak najmniejszą ilość lat)
@Danny10: w sensie wiecej czy mniej ? jakie miasto ?
@strikerg: uzbieralem wklad wlasny na poziomie ok 30% i boje sie ze za 3-4 lata bede sobie pluł w brode ze nie poczekałem z kupnem, bo tendencje sa spadkowe : /
@Crisu: Niestety jeśli chodzi o kupno mieszkania- to jest to tak jak z samochodem, zawsze loteria ;-).

Na razie trend jest malejący (co widać po wykresach nawet na gratka.pl). Ciężko jest teraz prognozować co będzie dalej, bo to chyba wie tylko wróżbita Maciej