Wpis z mikrobloga

Też uważacie Mirki że dziewczyny "zrobione na bóstwo" wyglądają #!$%@?? chyba nigdy w życiu nie zdarzyło mi się widzieć dziewczyny, która na weselu/studniówce/balu/... wyglądałaby lepiej niż w codziennym makeupie i w zwyczajnie rozpuszczonych włosach długich włosach.
Owszem zdarzało mi się widzieć takie które były umalowane i uczesane tak że prezentowały się 10/10 ale nigdy nie było to na żadnej z wyżej wymienionych imprez.

Także apel do #rozowepaski o to, żeby robiąc się na bóstwo nie nakładały jakichś różnobarwnych cieni do powiek w 1000 odcieniach, ton podkładu (jeśli dziewczyna ma pryszcze to z za dużą ilością podkładu będzie wyglądała jak pryszczata dziewczyna z za dużą ilością podkładu, albo jak efekt pracy tynkarza artysty), nie robiły żadnej debilnej trwałej (ew. loki mogą być), żadnego tapirowania, żadnych tipsów (najseksowniej wyglądają nie pomalowane zadbane paznokcie, albo jeśli to nie wchodzi w rachubę to pomalowane na jeden kolor), sukienka jeśli jest dobrze dobrana kolorystycznie i jeśli pasuje do charakteru imprezy to jest dobra bez żadnych ozdobnych pierdół, nie próbujcie się przerobić na kogoś innego bo to prawie nigdy nie wychodzi, a często przynosi odwrotny skutek do zamierzonego.

#niepopularnaopinia #amozepopularna #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #modadamska
  • 95
  • Odpowiedz
@Gil-Galad: mój #rozowypasek został nauczony tego, że na weselu nie można wyglądać jak Grażynka, żona Janusza. Może trochę drastycznie się to odbyło, ale na weselu kuzyna wszyscy się zachwycali. A Karyny stały wpatrzone jak sroka w gnat i nie mogły tego ogarnąć. Kto wymyślił, że suknia musi mieć 15 falban, być koloru zielonej butelki po Lechu i posiadać 3 metry złotej koronki :O
  • Odpowiedz
@negatywne_myslenie: Sek w tym ze zadna, Tobie sie wydaje ze tak jest. Ogolnie czy jakies studniowki czy bale czy wesela zawsze wyglada to slabo, najgorsze są koki ze świecącym czymś (brokat?).
Jedynie czasami panna mloda nie traci ratingu w skali Ruchabla, ale to moze dzieki sukni? Nie wiem ale ogolnie czym wieksze bajery tym gorzej to wyglada.
  • Odpowiedz
@Gil-Galad: proponuję, żebyś podał przykłady takich 'zrobionych na bóstwo', bo na razie to się z mentalnym wieśniactwem kojarzy, a nie normalnie 'poprawionym' estetycznie wyglądem, wtedy należy tylko współczuć otoczenia.

P.s. Paznokcie ze zdjęcia są pomalowane.
  • Odpowiedz
@Gil-Galad: nawjwiększy rak jest jak ładne dziewczyny kombinują coś ze swoimi włosami. Tapirują, lakierują, kręcą i #!$%@? wie co jeszcze. A przecież długie, proste włosy są takie śliczne.... ()
  • Odpowiedz
  • 14
@Gil-Galad: Troszku śmiesznie jak ktoś się nie zna a się wypowiada. Sam fakt robienia czy nie robienia się na bóstwo mało mnie interesuje ale paznokcie ze zdjęcia to jest pełen manicure wraz z pomalowaniem kilkoma lakierami. Więc wiesz...
  • Odpowiedz