Aktywne Wpisy
o__0 +386
Moryc_Jajko +66
Czemu wszystkie kobiety w sporcie ubierają się jak prostytutki?
Czemu nie jak mężczyźni, normalnie na sportowo?
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #takaprawda
Czemu nie jak mężczyźni, normalnie na sportowo?
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #takaprawda
- PiHKAL
- TiHKAL
To jedna rzecz, która mnie dziwi i trochę niepokoi. Drugą rzeczą jest większa popularność nowo odkrytych RC od "sprawdzonych" narkotyków. branża RC przeżywa chyba kolejny boom. Ludzie wolą jarać maczanki na jakichś gównokannabinoidach, wciągać 3mmc czy jakieś 3fph zamiast koksu, pentedron/bufedron zamiast amfetaminy....
To nie jest dobra tendencja. Klasyczne narkotyki są opisane w niezliczonych ilościach artykułów naukowych nt. farmakokinetyki, toksykologii; są opisywane odtrutki, sposoby powolnego wydalania substancji z organizmu.
Apeluję do mirków - walczcie nielegalnie działającymi sklepami z dopalaczami w waszych okolicach. Jak nie wiecie jak, to napiszcie mi priva.
Aha, możecie myśleć że robię to w jakimś celu ale nie jes tak. Dobiło mnie kilka sytuacji. Pamiętam jak mieszkalem w #poznan na ul. Strzałowej i na skrzyżowaniu z ul. Długą działał punkt "xero" sprzedające dopalacze. Całą nockę małolaty powykręcane tymi amuletami chodziły. To nic. Miarka się przebrała jak szedłem kiedyś tam około 2-3 w nocy i zaczepiło mnie dwóch gimbusów, chłopak i dziewczyna wiek nie więcej niż 14 lat! Bez ściemy! I pytają, czy nie zrzucę się z nimi na ziółko, mówię, że nie lubię ziółka i nie palę gówna, to zaczęli mnie namawiać, że to "spidujące ziółko" i że "działa jak feta" - no #!$%@? rzeczywiście, 14 letnie osoby puszczone samopas uzależniają się od tych substancji... Owszem, to głównie wina ich rodziców, ale również tych frajerów z tych sklepów. Ja wiem jak ich udupić. Jutro mogę napisać co i jak jak ktoś jest zainteresowany.
PS: żeby nie było - nie jestem przeciwnikiem RC czy narkotyków w ogóle. Jednak jestem przeciwnikiem prowadzenia sklepówz bardzo silnymi, ryjącymi głowę dragami (bo te maczanki są na alfa-pvp - a co to gówno może sprowodować opisałem doskonale tutaj
TL;DR:
Mirki, jak decydujecie się na dragi, to chociaż zainteresujcie się tematem tak, by nie zrobić sobie krzywdy i nie brać gówna. Zdecydujcie się na rzeczy, które są przenadame od dawna a nie zostały wprowadzone do oferty sklepu z dopalaczami kilka lat temu. Sprawdzone rzeczy: LSD, MDMA (ecstasy), MJ, kokaina, amfetamina, psylocybina, tryptaminy (4-HO-MET, 4-AcO-DMT, DMT), fenetyloaminy.
Po co reszta?
#narkotykizawszespoko #psychodeliki
Aha, właściciele takich "sklepów" (już teraz od kilku lat nielegalnych) wiedzą, że na tych sensownych RC nie zarobią handlując nimi nocami. Bo do używania czy to tryptamin, czy nawet fenków, NBOM-ów trzeba odpowiednich set & settings. A i taki małolat często może nie ogarnąć stanu w jakim się znajduje, przyzwyczajony do
@Donk_von_Fisher: No tak, ale powiedzmy taka amfetamina jest dość sprawdzona, opisana, zbadana, wiadomo czego się spodziewać. Ale jest nielegalna. Dlatego trudno dostępna. Nawet jak wiesz skąd wziąć, to na dobrą sprawę nie wiesz co kupujesz. Dlatego ludzie wybierają gównoszajs z punktów xero. I niestety rząd tylko pogarsza sprawę, zakazując kolejne środki. Pierwsze "dopalacze" to były jeszcze w
W ogóle to mefedron przetarł szlak. Owszem, był on znany o opisany - ale nie było znane uzależnienie od tego środka a w takie uzależnienie popadła masa ludzi i później po wycofaniu mefa ludzie dalej szukają czegoś, co może go zastąpić, a producenci oferują coraz to bardziej szkodliwe środki. Te kolejne analogi
@Donk_von_Fisher: o #!$%@?, a ja myślałem że po prostu jestem #!$%@?
A ogłaszamy24 to fajny serwis - kupuje tam różne leki na receptę ;)
@Donk_von_Fisher: To też jest problem z psychodelikami niestety. Kwas biorą ludzie, którzy nie wiedzą o co chodzi i potem schizują.
Zresztą, może stąd też popularność RC względem starej szkoły - ludzie nie wiedzą, nie znają się, coś tam słyszeli. Gdyby
Nie wiem natomiast czy znasz historię dziewczyny o nicku w3ird, która prowadziła chwilową działalność na o24. Niestety, już nie żyje.
Ogólnie co do tematu przewodniego dyskusji, to wydaje mi się, że jedyny prawdziwy sposób na zwalczenie RC to edukacja. Zakazy wiadomo do czego prowadzą. Próby zwalczania lokalnych handlarzy nic nie dadzą. Dopóki będzie popyt
A co do tematu lokalnych sprzedawców to przemyślę tę sprawę, bo oni akurat łamią paragrafy myśląc, że je "obchodzą". Tutaj prawo jest mocno niejasne, chodzi o te środki zastępcze, wprowadzanie do obrotu legalnych research chemicals ale
Oczywiście w ten sposób też dotrzesz tylko