Wpis z mikrobloga

@tomix: ogólnie to przerywa mi zawsze i czesto robi się offline, pomaga tylko restart programu (samo offline, online - nie pomaga). Ostatnio "odkryłem", że jako serwer usługi miałam jakiś serwer eu, wstawiłem com, ale jest niewiele lepiej.
  • Odpowiedz
@frytex2: nigdy nie miałem takich problemów zawsze stabilnie trzymał połączenie. używam gotowej wtyczki obsługującej gtalka, a nie tej od xmpp.
  • Odpowiedz
nie ma sprawy. usunąłem konto xmpp (bo napisałeś mi, że powinno być gtalk) i założyłem gtalk. natychmiast po zapisie jest widoczne jako xmpp. co ciekawe, serwer "sam" się ustawił na ten europejski (eu), który mnie tak zdziwił wcześniej.
wychodzi jednak na to, że konto zakładałem gtalkiem, tylko to było tak dawno, że tego najwyraźniej nie pamiętam, a serwer .eu jest dodawany gdy system wykryje, że przebywam w europie.
frytex2 - nie ma sprawy. usunąłem konto xmpp (bo napisałeś mi, że powinno być gtalk) ...

źródło: comment_vTjzXKBiRmXsgL64YyUgqpDfIrpnlrpg.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@frytex2: odpiąłem kompa od wifi (neostrada) i podłączyłem się do sieci wbudowanym modem hspa - gtalk od razu zaczął działać.
dzięki za pomoc, zaraz zacznę drążyć temat czy to wina konfiguracji sieci czy isp ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz