Aktywne Wpisy

Uuroboros +12
Co tam knujecie Nocniuchy?
źródło: pepe_commission_by_ceplenok_dg8vrug-fullview
Pobierz
k---a no przysięgam już jestem tak wkuwiony na tego komara że zaraz biore dezydoranty, podpalał je i nabierdalał nimi po całym pokoju tylko żeby sie go pozbyc, ciezki rywal bo k---a nie wydaje dzwiekow, czasem mi przeleci przed oczami chyba tylko po to aby pokazac ze dalej tu jest i bedzie mnie kasill, dodatkowo okno na noc zawsze szczelnie zamkniette to on juz tutaj zaaklimatyzowany musi byc, stały bywalec, ciekawe gdzie za

Following the 2-byte integer, the body MAY contain UTF-8-encoded datawith value /reason/, the interpretation of which is not defined by
this specification.
To oznacza, że zawartość może występować i MUSI być zgodna zakodowana UTF-8 czy też zawartość może występować i może być zakodowana UTF-8?
#informatyka #angielski #rfc
the interpretation of which is not defined by this specification.
Z tego względu zastanawiam się czy to z moim angielskim coś nie tak, czy też autorzy softu testującego nadinterpretowali specyfikację.
(po integerze ? kolejny integer?) cośtam integer 2-bajtowy, ciało MOŻE zawierać kodowane UTF-8 dane z wartością których interpretacja nie jest zdefiniowana przez tą specyfikację.
Jeśli zrozumiałeś podobnie to znaczy ,że chyba ktoś inny nad interpretował.
Problemem jest odniesienie się do jeszcze innych fragmentów RFC:
(...)there aretypes for textual data (which is interpreted as
Z ogólnej lektury tego co podajesz może wynikać ,że są odniesienia do innej specyfikacji gdzie to jest zdefiniowane.
Jak już nie da rady inaczej to przystosuj się do konwencji.
Generalnie to i tak czysto teoretyczne rozważanie - nie widziałem serwera który robiłby cokolwiek z danymi od klienta nt. zamknięcia połączenia ;)