Wpis z mikrobloga

Mireczki czy #raspberrypi w wersji 2 uciągnie już filmy fullhd ? Chcę stworzyć jakieś smartTv do telewizora i widzę, że ta nowa wersja jest bardzo ciekawa ;)
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Misiokoala: BananaPi polecam ci tylko do rzeczy niezwiązanych z odtwarzaniem filmów bo jest naprawdę super. Sam mam małego NAS'a postawionego + ściągaczke do torrentów :)
  • Odpowiedz
@Misiokoala: ale robiles cos podczas sciagania torrentow? :) transmission potrafi czasem sie zamyslic, za to pyload ssie bezproblemowo, do tego captchasolver z 9kw, ewentualnie nopremium i zasysasz jak szalony :D
no i nie ufam publicznym trackerom torrenta (guy-fawkes-mode-enabled) :)
  • Odpowiedz
@alienv: No nie, nie robilem, mam tyle sprzetu sieciowego ze rpi tylko do torrentow sluzylo :). No i laczylo sie codziennie z serwerem i backup sciagalo, ale to tyle. Szkoda, ze mi umarlo po jakis 2 latach dzialania bez reboota
  • Odpowiedz
@Misiokoala: jak tylko do tego to spoko. kiedys mialem maszynke z 32mb ram i transmission sie odpalil, ale jak np sciagalem duzy plik ok 4GB+ , zwlaszcza jak nie byl podzielony na party, to nie dal rady sciagnac. malinka tu jest o kilka klas wyzej, wiec sobie radzi, ale to tylko znaczy ze transmission lubi sobie pomyslec :)
  • Odpowiedz
@diwi:
@jata:
@wojjaskula:

Kazdemu kto ogarnia tutoriale na rpi polecam zakup taniego VPS i zabawe wszystkim co robiliscie na rpi :D. Mozna w ten sposob bardzo duzo sie nauczyc o hostingu i dzialaniu serwerow a do wszystkiego co chcielibyscie zrobic jest milion tutoriali. Polecam rozwiazania typu - sciaganie filmow na vps i streamowanie ich bezposrednio z neta na rpi.
  • Odpowiedz
@diwi: W elektronike nie, jednak jesli ktos lubi sobie hobbistycznie stawiac rozne uslugi na rpi, psuc i naprawiac to jest to kolejny krok w poszerzaniu horyzontow ;)
  • Odpowiedz