Wpis z mikrobloga

Mireczki czy #raspberrypi w wersji 2 uciągnie już filmy fullhd ? Chcę stworzyć jakieś smartTv do telewizora i widzę, że ta nowa wersja jest bardzo ciekawa ;)
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wojjaskula: tez sie nad tym dzisiaj zastastanawialem :) GPU samo w sobie raczej srednio, bo to samo co w obecnym, trzeba liczyc ze mocniejsze CPU go odciazy. Ale na cuda bym tu nie liczyl.

Nadchodza duzymi krokami inne uklady ktore powinny juz to ogarniać - Banan M2, Cubieboard 4, ...
Odroid C1 jest na Mali-450 czyli poki co bieda.

Obecnie powinien to ogarnac Hummigboard - ma juz oficjalne wsparcie w najnowszej wersji Kodi,
  • Odpowiedz
@alienv: No to pod kodi/xbmc istnieją specjalne dystrybucje takie jak OpenELEC, które są zoptymalizowane i tam wszystko działa bez problemu.
  • Odpowiedz
@diwi: moze byc i tak, mialem bardzo malo czasu na bawienie sie samym systemem i chcialem sie jak najszybciej dostac do dzialajacego oprogramowania :) ale brak portu sata tez mial swoj udzial w tym ze oddalem (nie do konca celny) strzal w bananapi.
  • Odpowiedz
@alienv: identyczna sytuacja, też mam BPi i chciałem z niego zrobić NAS + Kodi, niestety udało się tylko to pierwsze :D No i teraz na pewno kupię RPi 2 pod samo Kodi
  • Odpowiedz
@diwi: ja pewnie tez, ale poki co poczekam na jakies testy i potem zdecyduje, banan juz jest i bedzie robil swoje. w rpi mi jeszcze brakuje wbudowanej obslugi pilota, banan ma IR na dziendobry.
nic to poczekam i zobacze :)
  • Odpowiedz
@wojjaskula: hehe, odpalasz na tym samym rpi klienta torrent, ktory z racji tego, ze to rpi ktore bierze pradu tyle co nic dziala non stop i ciagniesz film na dysk nas ^^. Przerabialem ta konfiguracje ;)
  • Odpowiedz