Wpis z mikrobloga

Pytanie do korwinistów: Korwin ciągle p------i że obniży podatki do 0,00001% a mimo wszystko będzie wypłacał emerytury, ponieważ państwo zobowiązało się do ich wypłacania wraz z wpłaceniem pierwszej składki na ZUS przez danego obywatela. Pomijam już fakt, że nie podaje żadnych obliczeń czy rzeczywiście będzie miał z czego je wypłacić.

Interesuje mnie to, czemu według niego obywatel wpłacający składki ZUSowskie ma niezaprzeczalne prawo do emerytury, a nie ma takowego w stosunku do innych świadczeń finansowanych przez ZUS - renty, ubezpieczenie zdrowotne, zasiłki itp.

#4konserwy @LibertyPrime #korwin #polityka
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateusz_ocet: jakie 0,000001%???
może zacznij od zrozumienia dokładnego?
0% PIT, 0% CIT, 15% VAT, do tego akcyzy i inne podatki?
i w czym problem skoro VAT i akcyzy to więcej niż na ZUS potrzeba?
  • Odpowiedz
@franekfm: widocznie nie znasz znaczenia słowa hiperbola. pytałem o powód dla którego korwin rezygnuje z rent i zasiłków finansowanych ze składek, a z emerytur już nie. jak widać nie ma to nic wspólnego z wysokością podatków proponowanych przez korwina.
  • Odpowiedz
@mateusz_ocet: No niestety gdyby robić jak ty byś chciał to by nie można było nigdy nic zmienić. A przecież kolejne rządy ciągle zmieniają świadczenia i ich wysokość. Czy ci to do tej pory przeszkadzało? Z punktu prawnego niestety takich umów, o których ty mówisz nie ma. Są to umowy nieformalne. Emerytury też tak można traktować, bo wiek emerytalny został zmieniony zgodnie z prawem przecież. Emerytury to jest dużo większy problem,
  • Odpowiedz
@nie_jem_grzybow: czy w przypadku PO - wystarczy zwykłe p--------o, polityka ciepłej wody w kranie a o szczegóły - pytać już nie trzeba? jakoś nie widziałem, by którykolwiek z fanbojów z #neuropa się nad tym zastanawiał.
w końcu można zaciągać długi w nieskończoność, pompując propagandę sukcesu i topiąc pieniądze w "inwestycje", które nie podlegają jakimkolwiek kalkulacjom ekonomicznym, co nie?
  • Odpowiedz
@mateusz_ocet: A teraz nie pamiętasz co piszesz - nie tylko do mnie
Odniosę się do pierwszego wpisu

Pytanie do korwinistów: Korwin ciągle p------i że obniży podatki do 0,00001% a mimo wszystko będzie wypłacał emerytury, ponieważ państwo zobowiązało się do ich wypłacania wraz z wpłaceniem pierwszej składki na ZUS przez danego obywatela. Pomijam już fakt, że nie podaje żadnych obliczeń czy rzeczywiście będzie miał z czego je wypłacić...

Pieniądze na emerytury miałaby być wypłacane
  • Odpowiedz
@nie_jem_grzybow: 7 lat rządów oszołomstwa i aferałów, którzy rocznie biorą najwięcej z budżetu państwa na działalność propagandową i partyjno-polityczną (co nie przeszkadza im, dodatkowo - rżnąć podatników na kilometrówkach i ośmiorniczkach), a jakoś nikt ich z tego nie rozlicza. za to - wszyscy chętnie walą w małą partyjkę, balansującą na krawędzi progu wyborczego?
  • Odpowiedz
@mateusz_ocet: ponieważ ja z KNP a nie z KORWiN to odpowiem, że u Korwina same kuce od lajkowania i robienia szumu w mediach.

A jako KNP powiem, że oczywiście nie tylko emerytury ale i renty a to i tak dalej mniej niż VAT oraz akcyzy. Mowa oczywiście o rentach już przyznanych bo sama składka rentowa to zwykłe ubezpieczenia NW. A ubezpieczenia to nie problem bo po roku ubezpieczenie wygasa więc
  • Odpowiedz
@spluczka: A i politycy kradną. zaletą gości z knp jest to, że jeszcze nie mieli okazji, ale skąd wiesz czy nie zaczną jak te okazje będa mieć? Juz jakieś wałki w partii były - skarbnicy itd. co pokazuje, że środowisko takie nieskazitelne nie jest, bo ciężko nawet tego oczekiwać.

W partyjkę walą, bo ona się gubi w swoich założeniach. Podstawą knp są zmiany, ale dla tych zmian nie ma żadnego
  • Odpowiedz
@Jah00: Ja wiem, że to tak działa, ale Korwin posługuje się przy tym złą retoryką i stoi sam ze sobą w sprzeczności. Jeśli mówi, że emerytury trzeba zostawić, bo umów trzeba dotrzymywać, to w takim razie trzeba dotrzymywać też umów dot. zasiłków i rent. Natomiast jeśli można pozbawić ludzi części obiecanych świadczeń, to równie dobrze można podwyższyć ludziom wiek emerytalny i wówczas krzyk Korwina również nie jest niczym uzasadniony. Ja
  • Odpowiedz
@mateusz_ocet:

HIPERBOLA DEBILU...

w------e, rób ze swoim świadczeniami cokolwiek. mam nadzieję...

jak nie rozumiesz argumentu, to przeczytaj go dwa razy...

No tak kultura wypowiedzi niezła. Mam wytłuścić czy teraz będziesz pamiętał.
  • Odpowiedz
@ediz4: pierwsze nie było do ciebie. reszta była uzasadniona. drugie - odpierasz argument który nie ma sensu i powstał z twojego złego przeczytania mojego wpisu. trzecie - piszesz o swoich zachciankach "bo je chciałbym to a tego nie" jakby to miało jakikolwiek sens w dyskusji, a nie miało - przejrzyj wcześniejsze wpisy. zresztą zacząłeś mi zarzucać złe zachowanie już po tym jak zabrakło ci argumentów i śmię wątpić, że był
  • Odpowiedz
@mateusz_ocet: Nie ma znaczenia że pierwszy zwrot był do kogo innego - kultura wszystkich obowiązuje. Tak - nie odpowiedziałeś na żaden mój wpis tylko rzuciłeś o czytaniu twoich argumentów powtórnie. Przejrzałem pierwszy wpis i do niego się odniosłem na co nie uzyskałem odpowiedzi - ode mnie tyle.
  • Odpowiedz