Aktywne Wpisy
Szyszkalogin +16
#przegryw piza doktora edkera z pieczarkami
pokyw12 +27
#famemma #danielmagical to jest właśnie największą porażka polskiego internetu. Wystarczy być durniem z IQ na poziomie małpy i wygląd przydrożnego szona który ci #!$%@? Kolbe za 50zl przy drodze i jesteś gwiazda. Wystarczy nie mieć wstydu. Obrzydlistwo. Ferrari jeszcze razem z rodzicami sponsoruje tą idiotke. To już wolę te dwie więzienne małpy z zasadami dla przygłupów bo przynajmniej jakieś zasady maja. Niby wszystko spoko bo freak fighty i mam liberalne podejście do
Interesuje mnie to, czemu według niego obywatel wpłacający składki ZUSowskie ma niezaprzeczalne prawo do emerytury, a nie ma takowego w stosunku do innych świadczeń finansowanych przez ZUS - renty, ubezpieczenie zdrowotne, zasiłki itp.
#4konserwy @LibertyPrime #korwin #polityka
oni nie muszą się znać się na ekonomii i finansach państwa?
@fanatic: tyle że same dopłaty do emerytur i rent to 23% wydatków budżetowych, do tego dochodzą składki, które są głównym źródłem finansowania, ale przecież je korwin też chce usunąć.
@mateusz_ocet: Przestałem czytać.
w drugim roku zrób korektę o mniejsze wydatki na emertury i większe przychody z vatu i akcyzy
@fuckhin: no nie akurat xD żeby pobrać zasiłek dla bezrobotnych, ciężarnych, whatever musisz przepracować jakiś okres czasu i wtedy należy ci się zasiłek z twoich składek. to samo z ubezpieczeniem zdrowotnym i rentą. pracuejsz określoną ilość czasu (zwykle pół roku) - masz prawo do świadczeń do końca życia o ile utrzymasz status bezrobotnego.
@redrubies: zaczyna się marzenie o wzroście 200%. niech jakiś korwin zrobi w końcu porządną tabelkę w excelu razem z przypisami odwołującymi się do konkretnych dokumentów GUSu i ZUSu, bo takie liczenie na palcach niewiele mnie obchodzi szczerze mówiąc.
@mateusz_ocet: Bo nie da się tego obliczyć.
@redrubies: hehehe
@LibertyPrime: Kalkulatory są lewackie. To ustalono już dawno w KNP.