Wpis z mikrobloga

@janek_kos @kiciek Pracuję na timerach (w szczególności TIM1), konfiguracja wskazuje na genrowanie UEV co 192kHz ale nie działa. Diagnostycznie "migam" na jednym pinie, ale oscyloskop pokazuje kaszanę.

void RCC_Configuration(void)
{
/* --------------------------- System Clocks Configuration
  • Odpowiedz
@Skalcik: Nie zauważyłem że wołasz. Generalnie jeśli chodzi o tę bibliotekę której używasz, to ja bym ją na Twoim miejscu olał. Co się namęczyłem z nią jak się uczyłem na STM32 to moje. Generalnie ja poległem na I2C. Weź normalnie odpalaj bity w rejestrach (na stronie keila są fajne pliki .h ze wszystkimi rejestrami), a nie baw się z tym bo tylko nerwów natracisz, a komercyjnie i tak się jej
  • Odpowiedz
@janek_kos: stawiam w tym pierwsze kroki, dzieki za odpowiedź. Mógłbyś mi wskazać gdzie znajde te pliki? Czy to są te w przykladowych projektach? Jak wygląda to od komercyjnej strony?
  • Odpowiedz
@Skalcik: Wiesz co, poszukaj na stronie Keila. Generalnie nie pamiętam już skąd to brałem ale przykadowy plik masz taki: kilk. I to jest pełen nagłówek. Pogugluj.

Jak wygląda to od komercyjnej strony?

Wiesz co z tego co mi wiadomo to Keil zezwala na użycie ich w projektach, tylko musisz zachować oryginalną treść pliku nagłówkowego. Ale poczytaj na stronce, na pewno jest.
  • Odpowiedz