Wpis z mikrobloga

@Aleks7: Prezentując wiadomości czytasz z kartki, taka osoba nie dodaje nic od siebie. W dodatku wada wymowy to nie nieuleczalna choroba i można ją wyeliminować, szczególnie, gdy pracuje się w radio.
  • Odpowiedz
@Aleks7: Napisałem we wpisie, ze chodzi mi o prowadzącego wiadomości. Choc moim zdaniem każdy, kto nie występuje w radio jako gość powinien mieć dobrą dykcję i w żadnym wypadku nie może cechować się wadą wymowy.
  • Odpowiedz
@Fl3tcher: Zależy jaki występuje u Ciebie problem, być może masz za krótkie wędzidełko (do podcięcia) albo wystarczy tylko rozciągnąć język. Możesz zapisać się do publicznego logopedy na Twoim osiedlu
  • Odpowiedz
@kaskaderMike: To może to być wina jakiegoś wędzidełka? Jak miałem jakiś 12 lvl to chodziłem do logopedy, ale nie za bardzo pomogło. Za kilka dni się przeprowadzam i spróbuję na miejscu, dzięki.
  • Odpowiedz
@kaskaderMike: Dam radę dotknąć tylko do miękkiego, tak ledwo co. Dotknę zębów, dziąseł i praktycznie tylko pod koniec podniebienia miękkiego. Dodatkowo jak chcę dotknąć to czuję naprężenie ścięgien na brodzie czy coś, a potem zaczyna lekko boleć.
  • Odpowiedz
@Fl3tcher: To idź do logopedy, wychodzi na to ze nie ma tragedii, kwestia rozciągnięcia. Możesz sobie sprawdzić jakies podstawowe ćwiczenia w necie (czyli podnoszenie języka, liczenie zębów). Jak boli to dobrze, musi bolec żeby bylo okej ;)
  • Odpowiedz