Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzafel: Dzięki za info. Spodziewałem się takiego rzędu kwot. I przyznam szczerze, że jak na NZ to wcale nie tak dużo. Serio.

Poza tym, zastanawia mnie kwestia jednego warunku, że:

u jednego pracodawcy spędzimy nie wiecej niż 3
  • Odpowiedz
@nCore: Tak, jest. To jest wiza dla osób które chcą sobie wyjechać do wakacyjnej pracy, a nie dla osób szukajcych stałej pracy - przynajmniej takie jest założenie.

Ważna jest niby rok ale możesz dowolną ilość razy przekraczać granicę NZ w tym czasie.
  • Odpowiedz
@dzafel: powodzenia. Bedziesz szukal roboty w IT? Jak wyglada sprawa, gdybys chcial zostac na stale? Jak znajdziesz pracodawce, to dadza ci nowa wize uprawniajaca do stalej pracy bez problemu?
  • Odpowiedz
@dzafel: ja będę polował w tym roku na wizę :) Co do kasy to oczywiście trzeba mieć sporo $$ ale spokojnie można zmieścić się w mniejszej kasie :) Bo np. te obowiązkowe 4200 wystarczy mieć na papierze :)
  • Odpowiedz
zawód musi być na liście poszukiwanych (...) i/lub pracodawca musi udowodnić, że nie znalazł na to stanowisko żadnego obywatela NZ.

Żeby w Polsce tak było, to brakowałoby narzekań.

@lukasz_: dzięki! :)
  • Odpowiedz
@zdjecie_z_wenszem: 09.02 wylatuję
@polik95: nie, ale chyba musiałbyś mieć gruźlicę, albo wyrok z zawieszeniu żeby nie zakwalifikowali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Leniwiec1: najłatwiej turystyczną na 3 miesiące, albo sponsorowaną pracowniczą, każda inna jest dosyć trudna do uzyskania, NZ ma dosyć restrykcyjne zasady niestety
  • Odpowiedz