Aktywne Wpisy
Essapierds2007 +51
Ostatnio chodzę na siłownię o 10:00, robię dwugodzinny trening i powiem Wam, że to najlepsza pora na ćwiczenia. Nie wiem dlaczego ludzie się katują chodzeniem wieczorami czy o świcie. O 10:00 praktycznie nie ma ludzi, polecam wszystkim tę godzinę. Nie będziecie żałowali, podziękujecie później. Akurat 2h po śniadaniu i 2h przed obiadem. #mikrokoksy
thorgoth +217
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Zjeździliśmy z #rozowypasek już trochę ciekawych miejsc i nigdzie nie podoba nam się tak jak w Gdyni. W związku z tym przeprowadzka później a może nawet prędzej( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°) jest bardzo prawdopodobna. Jesteśmy bardzo nastawieni na Gdynię, ale możecie spróbować nas przekonać do Gdańska. Pytanie do mieszkańców jak oceniacie poziom życia, łatwość znalezienia pracy oraz co uważacie za największe zalety i wady życia w Trójmieście. Czekamy na porady.
Przy okazji witajcie Mircy i Marbelki, nie mogę uwierzyć założyłem konto (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@coredump: Masz ty rozum i godność człowieka?
Dla mnie osobiscie to sztuczne miasto z nienaturalnie rozstrzelonymi dzielnicami, przez co trzeba pokonywac duze dystanse w stosunkowo nieduzym pod wzgledem populacji miescie, z duza czescia wiejskiej zabudowy, praktycznie bez centrum do jakiego przyzwyczajaja inne miasta, bez lokali typu disco
@wilkgorski:
Problemem jest to że do Pogórza, Obłuża, Kosakowa, Oksywia jest w sumie... jeden dojazd - Estakada.
Co prawda można próbować pchać się od strony Hutniczej...ale kto by nadrabiał.
Gdynia jest rozległa poprzez "wchłanianie" wiosek, na nowych dzielnicach powstają
Mieszkałam 4 lata w Gdańsku, teraz od ponad roku w Gdyni i nie wrócę do Gdańska. Bardziej odpowiada mi klimat Gdyni, spokojne miasto, dobrze skomunikowane, ludzie są życzliwsi i nie czujesz tempa życia, mimo że to całkiem spore miasto :)
Co do pracy, to jeździ przecież SKM, która właściwie się nie spóźnia (z mojego doświadczenia), pytanie tylko,
@coredump: