Wpis z mikrobloga

Dla mnie niesamowite jest, że facet, który ściga się w rajdach trzeci rok, dysponuje niezbyt konkurencyjnym samochodem, chyba najsłabszym w stawce, ma dość skromny team, opłacany z własnej kieszeni, potrafi wygrywać z zawodnikami, którzy w rajdach samochodowych siedzą od kilku albo nawet kilkunastu lat, którzy dysponują najnowszymi konstrukcjami i wsparcie całego sztabu ludzi.

Niewielu polskich sportowców wzbudza u mnie taki szacunek jak Kubica. Szkoda, że jego wyniki zależą nie tylko od talentu oraz włożonej pracy, ale jestem pewien, że kiedyś jeszcze wbije się na szczyt.

Ale Janusz i tak stwierdzi, że Kubica tylko "wypadać" potrafi.

#wrc #rajdy #kubica
  • 10
@rooger:
Dla mnie też to jest niesamowite, ale robo się musi czasem opamiętać jak chce skończyć jakiś rajd na przyzwoitym miejscu

teraz to nie mam mu za złe, że #!$%@?ł i w coś rąbnął, bo i tak nie miał szans na cokolwiek, ale jak był w zeszłym roku chyba czwarty i na ostatnim odcinku w coś #!$%@?ł to już nie było za wesoło
@aett: Tak, to Monte Carlo. Skojarzenie pewnie z F1? Tor uliczny itp. W rajdach raczej się tak nie da.

W kółko nie jeżdżą, co najwyżej 2 razy ten sam OS w dniu. Odcinki (te powyższe) mają w okolicach 20 km długości, ciężko to zmieścić w mieście... i chyba byłoby mniej atrakcyjne na równych, miejskich drogach. Chociaż Kubica przyzwyczajony do torów pewnie by nie narzekał na takie rozwiązanie, jakby nie było zbyt