Znajomy poprosił mnie "zrób mi jakiś komputer, dla syna, 10lat, gra w minecrafta" ;/ I co ja mam mu zaproponować? W co (poza minecraftem, bo ten powinien "pójść na wszystkim współczesnym) grają teraz 10 latkowie?
@Axoi: Amd apu A10 wystarczy, z zintegrowanym Radeonem R7 ? @LordOfTheBananas: niech sobie o gtaV zapomni gowniak jeden ;) bez przesady, to nie jest gra (obojętnie która edycja) dla 10latka
@hrumque: ja bym brał tego z purepc za 2000zł intela. Jeszcze młody sobie na nim w Wieśka 3 pogra na średnich. Windowsa można zawsze "później" dokupić xD
@Grzechu3121: @Lanc: Wiecie, pytam bo ojciec niekoniecznie się zna na sprzęcie więc do mnie uderza, a dzieciak się zna: "minecraft musi chodzić na 500fps" (słownie - pińcet)
@hrumque: wiesz, zależy jak daleko chce mieć w MC ustawiony dystans renderowania ;> ja na core i5, 16GB ram i R290 jak ustawię na 32 chunki to mi tnie ( ͡°͜ʖ͡°)
I co ja mam mu zaproponować? W co (poza minecraftem, bo ten powinien "pójść na wszystkim współczesnym) grają teraz 10 latkowie?
#pcmasterrace #pc #gry #minecraft
@LordOfTheBananas: niech sobie o gtaV zapomni gowniak jeden ;) bez przesady, to nie jest gra (obojętnie która edycja) dla 10latka
A na tym pójdzie minecraft i niżej się nie opłaca schodzić: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_styczen_2015?page=0,3
Aczkolwiek ten pierwszy zestaw dzieciakowi tak do 1-2 gimbazy wystarczy bez problemu ;)
@hrumque: Teraz grają GTA V ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak na serio to może jakaś FIFA albo cuś...
Btw. Na moim 7 letnim komputerze minecraft chodził płynnie, z takim budżetem, raczej nie będzie problemu.
@hrumque: wiesz, zależy jak daleko chce mieć w MC ustawiony dystans renderowania ;> ja na core i5, 16GB ram i R290 jak ustawię na 32 chunki to mi tnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)