Wpis z mikrobloga

461 895 - 153 = 461 742

Nieplanowana wycieczka, a dość ciekawy dzień.

Start 11:50, czyli późno i miałem tylko wykręcić setkę po mieście, ale było tak ładnie, że wybrałem się do #paryz. Taka miejscowość/przysiółek (Nowa Góra) kilkadziesiąt km od #krakow. Na miejscu, po pokonaniu paru górek okazało się, że znak ktoś ukradł i został sam słupek. Jak miły autochton mi powiedział: kradną co chwilę, a oni co chwilę wstawiają nowy, więc może kiedyś jeszcze trafię. Jedyna charakterystyczna rzecz to nadajnik Orange Nowa Góra "Paryż". Chciałem ładną foteczkę z Paryża, a tu taki wał. Zamiast tego panorama Tatr, ale jak to z komórki cudów nie ma.

Po drodze (niedaleko Balic) natrafiłem na coś co wydawało się być radarem (taka duża kopuła). Zrobiłem temu parę fotek, których jednak nie mam, bo pan żołnierzyk wyszedł do mnie i kazał mi je skasować. Dopiero potem zauważyłem, że jest tam zakaz wstępu dla cywilów. Jakieś 15km dalej złapałem gumę w trakcie zjazdu z górki. Próba hamowania, która skończyła się tarciem już obręczą o asfalt, bo oponę zwinęło... Nieprzesadnie miłe uczucie i ani tyle bezpieczne.

Koło #100km krótka wizyta w domu po coś do żarcia/picia i natrafiam na spaloną ciężarówkę pod osiedlem... Reszta kręcenia po Krakowie z nocną wizytą na Kopcu Kościuszki i zaczęło się robić chłodnawo.

Była forma na #200km, ale winię Radwańską, że się nie udało. O 5:40 miała mecz, który na dodatek przerżnęła 1:2, więc dopiero w południe był start i trochę brakło mi dnia. Poza tym 1300m przewyższeń + Gran Frondo 100 i 150 dziś zrobione. Link do biednej galerii jakby ktoś już naprawdę nie miał co oglądać.

Na zdjęciu moje BH pod pomnikiem Piłsudskiego od wdzięcznych mieszkańców Ziemi Krzeszowickiej. PS. Dziś już nie zdążę to jutro wrzucę kolejny odcinek trasy dookoła Polski z prośbą o pomoc.

#metaxynarowerze #rower #rowerowyrownik
metaxy - 461 895 - 153 = 461 742

Nieplanowana wycieczka, a dość ciekawy dzień.

...

źródło: comment_tgRBsj4tfCQfQXrOZLGidjA79sn223gy.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@metaxy: To raczej nie. Mijałem wtedy z koleżanką kolarza wyjeżdżającego spod pomnika i zaczęliśmy sobie rozmawiać o wczesnym tegorocznym sezonie rowerowym.
  • Odpowiedz