Wpis z mikrobloga

@kiszczak: niektórzy młodzi ludzie, przeszli w swoim "młodzieńczym wieku", więcej niż niejeden stary, i mają o wiele wiecej doświadczenia. nie zgadzam się z Tobą w tych kwestiach ale szanuję twoje zdanie. Jednak zostanę przy swoim "IDEALIŹMIE". Choć wydaje mi się że mylisz się jeszcze co do jednego – nie spotykam już praktycznie ludzi z "charakterystycznym dla wieku młodzieńczego" idealizmem. Jest całkowicie na odwrót niż myślisz.
  • Odpowiedz
@kiszczak: zgadzam się, młodość jest pełna idealizmu, ale odchodzenie i banalizowanie wraz ze starzeniem ideałów z lenistwa zdarza się nagminnie i nie jest niczym pochlebnym. również twierdzę, że wiele ideałów jest szorstko weryfikowanych przez życie, ale niektóre nie i to właśnie do tych powinniśmy dążyć a nie, jak ma to często miejsce, są one trywializowane i zapominane. rzekłem.
  • Odpowiedz
@migdal91: Mam tak samo jak ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak uważasz, jedna osoba pójdzie na pierwszej randce, druga po ślubie. Nie powinno się nikogo oceniać. Ja na przykład nie chciał bym być z dziewczyną która daje na pierwszej randce bo mam wtedy świadomość że skoro mi dała od razu to innemu da też od razu mimo tego że będzie ze mną ( ͡º ͜
  • Odpowiedz