Wpis z mikrobloga

bedzie smutnie i żałośnie do tego nie spujnie ale musze, właściwie to nie musze ale napiszę

od 3 dni nie było mnie tu, 3 dni temu w nocy rozbiłem auto... miałem je 3 tygodnie, pożyczyłem pieniądze a część dostałem od matki której też sie nie przelewa, miałem wyjechać tym autem na niemcy i zarobić coś w końcu, bo starzeje się powoli a dalej uzależniony od rodziców (praca za grosze w zadupiu jakim mieszkam) . żałoba w **** jeszcze za holowanie zapłaciłem 482 zł wszystkie jakie miałem ...wpadłem na pomysł pożyczyć pieniądze ale nikt nie chciał mi pożyczyć wiecej jak 400 zł , koszt naprawy auta 2000-2400 . jako że kiedyś byłem w kręcony bardzo w maszyny mimo iż sporo czasu nie grałem postanowiłem zaryzykować . oczewiscie przegrałem wszystko. jak ktoś miał ostatnio zły tydzień to może to go pocieszy .

#gorzkiezale #depresja
  • 36
@botereq: jechałem przez jakąś leśną drogę, nieoświetloną na drzewach czerwono białe pasy ( jakiś szlak) no i na zakrecie mnie zniosło droga wąska to nie zdołałem opanować i do rowu , szybko nie jechałem ... letnie opony .. ciemno , snieg ..eh
@domino01: auto (a szczególnie pierwsze) kupuje sie za takie pieniądze, ze nawet jak rozwalisz gdzies na słupie albo w rowie (wiadomo, młody, niedoswiadczony, a przyspieszenie kusi), to nie bedzie wielkiej straty i żałoby narodowej.
Krótko: trzeba odłożyć na bok chęć zaszpanowania przed kolegami, własne wygórowane ambicje i kupić coś jeszcze w miare sprawnego za max 3-4 tysie. Uwierz, da sie.

ps
z początku mi ciebie było szkoda, ale jak przeczytałem o
@domino01: podstawowa zasada hazardu to to że pieniądze które w niego wkładasz są stracone.. rozrywka jak inne a nie sposób na rozwiązanie kłopotów finansowych.. powodzenia mirku! odkujesz się jakoś tak czy inaczej..
@domino01: Pożycz hajs i graj dalej. W końcu maszyna musi zacząć dawać. Przecież sporo ludzi jednak wygrywa. Dlaczego to nie masz być Ty - tym bardziej, że masz kłopoty finansowe? Oddasz kasę, pozbędziesz się kłopotów, naprawisz auto. Rodzice będą z Ciebie dumni, a kwitu Ci jeszcze zostanie na dobry start na saksach. Pomyśl o tym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jestem dobro wróżko mirko. Zaufaj mi teraz, a