Wpis z mikrobloga

@uncatchble: Nie ma klawisza Windows i Alt do polskich znaków jest w innym miejscu, ale komfort używania rekompensuje te niedogodności. Skok klawisza jak trzeba, opór też. Jakość wykonania też bardzo dobra. Do grania się nie nadaje ale do pisania to bajka jest po prostu
  • Odpowiedz
@Mokrysedes: Sporadycznie gram w jakieś gierki typu GTA, więc myślę że bym przeżył.
A orientujesz się czy klawisze funkcyjne typu głośność czy następna piosenka będą działały?

A jeżeli chodzi o te klawisze windows i inne nie da rady tego zaprogramować by działały jak alt i Windows?
  • Odpowiedz
@uncatchble: jest macowy cmd co zastępuje alt, a Fn domyślnie zastępuje klawisz Windows. Do głośności itp mi nie działają (plug & play na win8) ale jakoś nie miałem potrzeby bo to komp bez głośników. Może gdzieś sterowniki do tego są.
  • Odpowiedz
@Mokrysedes: chyba zdecyduje się na tą klawiaturę, ale w wersji z kablem usb. Liczyłem trochę na te klawisze funkcyjne ale przeżyję bez tego albo spróbuje je jakoś zaprogramować. Wielkie dzięki!
  • Odpowiedz
@uncatchble: Ja mam właśnie tą na kablu - teraz zerknąłem na linka (bez numerycznej jak bez ręki). W sumie z punktu widzenia OS jest to standardowa klawiatura, więc jakieś opcje konfiguracyjne teoretycznie są żeby zmapować klawisze do dodatkowych funkcji. Nie potrzebowałem nigdy więc nie wiem. A klawiaturę dla samego komfortu warto.
  • Odpowiedz
@uncatchble: Nie bierz wersji na BT, stack w Windowsie jest koszmarny. Mówię to z praktyki - parowałem ją z różnymi komputerami i połączenie było dość często zrywane. Dodatkowo aby połączyć się ponownie w Windows 7 nie da się po prostu kliknąć połącz, o nie, to byłoby #!$%@? za proste. Jedynym sposobem jest wejście we właściwości urządzenia i przeskanowanie usług - wtedy to wymusza ponowne połączenie ... ręcznej opcji nie ma
  • Odpowiedz
@Mokrysedes: @Zergall: @kiler129: no to wszystko wiem. Nie chcę tej małej na BT bo przy jakimś graniu w GTA strzałki będą nie wygodne. BT odpada również z tego powodu że nie mam żadnego BT w kompie, a kupowanie jakiegoś adaptera na BT usb to głupota.

Nie kombinował któryś z was z tymi klawiszami funkcyjnymi żeby je zaprogramować do głośności i innych czynności?
  • Odpowiedz
@uncatchble: korzystam z apple bluetooth keyboard na lenovo g580 i działa. Jedną rzeczą którą musiałem zrobić to wyłączyć w ustawieniach karty wi-fi obsługę bluetooth. Chyba to i to pracuje na częstotliwości 2,4 ghz i powoduje konflikt, tj przerywanie wifi. Co do jakości jest ok. Klawisze są dość głośne. Zdecydowanie wygodniejsza jest klawiatura logitech, którą widziałem wczoraj w saturnie za ok 400zł.
  • Odpowiedz