Wpis z mikrobloga

@dfdrdedwdsdxdcdv: wystarczy spojrzeć w sprawozdania finansowe fundacji, na majątek fundacji (środki trwałe?) - nie ma tam sprzętu. Fundacja nie jest właścicielem sprzętu w żadnym momencie: zamawia go na konkursach ofert, po czym zwycięzca instaluje go we wskazanych szpitalach i dopiero wtedy otrzymuje zapłatę, co skądinąd jest przyczyną połowy zarzutów pewnego mało sympatycznego blogera - typ nie potrafi ogarnąć, że kupowanie specjalistycznego sprzętu za paredziesiąt milionów jest nieco bardziej skomplikowane niż
  • Odpowiedz
@blabusna666: Kiedys spotkałem Owsiaka na pogrzebie jakiejś
sławnej osoby. Podochodze do niego i mowie
czesc Owsiak ty s--------u. A on tylko Elo i
odwraca głowe. Sprzedałem mu blache w potylicie
i mowie sluchaj mnie bo ci nie dam kasy na ziarno
dla kur. Jurek cos tupnał, cos mruknał
  • Odpowiedz
@durielek: nie mam pracodawcy więc nie mam kogo o to poprosić to po pierwsze. A po drugie czy krytykowanie czegoś musi od razu oznaczać nie korzystanie z usług? Krytykujesz miejskie busy bo jest tłoczno, ale i tak nimi pojedziesz bo na przykład pasuje ci rozkład jazdy i tyle.
  • Odpowiedz
@cdawid1: to przenieś firmę za granicę i także wykup ubezpieczenie prywatne.

Zależy za co krytykujesz. Jak krytykujesz NFZ bo jest niewydolne to ok. A jak krytykujesz NFZ czy MZK/MPK za sam fakt, że istnieje, to powinieneś nie korzystać.
  • Odpowiedz
@durielek: jestem studentem i w przyszłości mam nadzieję zapracować na coś swojego więc proszę abyś mnie nie obrażał. Najwięcej do powiedzenia na przykład o kościele mają osoby które do niego nie chodzą więc myślę, że jest to normalne w tym kraju.
  • Odpowiedz
@cdawid1: nie korzystają z usług kościołów, bo nie odpowiada im sama idea.

tak samo jak ktoś, kto uważa, że nie powinna istnieć publiczna służba zdrowia nie powinien z niej korzystać.
  • Odpowiedz
@durielek: co do szkolnictwa to uważam, że dobrym pomysłem byłyby bony szkolne, które mogłyby uwolnić rynek szkół. Korzystam z publicznego szkolnictwa, masz rację.
  • Odpowiedz
@rineo: No to jeszcze lepiej: Owsiak funduje sprzęt prywaciarzom, a ci zamiast wyposażyć się samemu, zwiększają sobie zyski. To jest właśnie złe - zamiast chorym ludziom Owsiak pomaga tak naprawdę niewydolnemu rządowi i dyrektorom szpitali...
  • Odpowiedz