Wpis z mikrobloga

@Werbel: Niekoniecznie. Monitor i biurko mogą być spokojnie namalowane, wystarczy skupienie się na kolorach na wcześniej wykonanym zdjęciu

i dobry pędzel w PSie. Mówię to z własnego doświadczenia. Jeśli mam obok zdjęcie to nie ma problemu tego zdjęcia skopiować w malunku.

Nawet mi się to wydaje bardziej prawdopodobne, bo to wygląda naprawdę bardziej ak namalowane,
  • Odpowiedz
@psyhatog: Brak mi słów, rewelacja! A mówiłeś, ze jesteś zardzewiały jeśli chodzi o digital painting ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zrób kiedyś zapis swojej pracy w przyspieszeniu, wrzuć na you tube i daj nam tutaj linka, bo śmiało możesz nauczać :) Albo jakakolwiek inna forma tutoriala w wolnej chwili, bo jestem ogromnie ciekawy jak uzyskujesz taki fotorealistyczny, przyjemny efekt, jakich pędzli używasz, czy tworzysz mnóstwo warstw itp.
  • Odpowiedz
@kukimanstah: Mam to samo. Chcę kupić Intuosa Pro wmawiając sobie, że to stary Bamboo jest problemem, a to wszystko kwestia umiejętności. Długa droga przede mną jeśli chodzi o digital painting.
  • Odpowiedz
tablet to tablet :P wazne zeby mial sprawne poziomy nacisku :) to nie jest tak jak z ołowkami czy pędzlami - bo brushe ustawia sie w photoshopie. Jedyne co potrzebujesz od tabletu to prawidłowego czytania poziomu nacisku piórka. Intuosy są fajne bo mają większa powieszchnie roboczą (ale mi osobiście lepiej pracuje się na małych tabletach - nie musze tak machać łapą, a jak potrzebuje więcej prezycji, robie poprostu zooma w photoshopie ;)
  • Odpowiedz