Aktywne Wpisy

thorgoth +429
Sopot mistrzem Polski. Dzietność w wysokości 0,69, najniższa w kraju, blisko najniższej w Europie. Owacje, oklaski, medale dla Sopotu.
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
źródło: GakDOWMWAAAWaxE
Pobierz
kuba181797 +13
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może

Siedzi tu ktoś w FPGA? Jest to temat wart zainteresowania? Jak zacząć się tym bawić biorąc pod uwagę, że FPGA są drogie?
@Khaine: http://users.ece.gatech.edu/sudha/book/starters-guide/
Zacznij najlepiej od języka Verilog ponieważ jest
@Zdzichoslaw: Tylko ze czesc projektowania w FPGA to moze jakies 25% calego kodowania. Reszta to TB, weryfikacja, synteza, znowu veryfikacja. A to juz coraz czescie obiektowe programowanie... Choc moze na fpga to bardziej przypomina SW (wiecej funkcjonalmego kodu). Ja siedze w mikrokontrolerach, ale od strony ASIC, choc moj kod zawsze jest werifikowany na FPGA...
Mowa jest o przypadku czystego układu FPGA. Jest tak jak piszesz w przypadku gdy na FPGA jest już zaimplementowany jakiś procesor bądź też FPGA współpracuje z mikrokontrolerem. No chyba że macie jakieś własne gotowe rozwiązanie. Sądzę że pytający nie będzie zaczynał od tak ambitnych rzeczy ( :) ) stąd też ostrzegam go przed pułapką, na którą łapie się sporo ludzi.
Projektowanie może
A polecacie jakąś literaturę do FPGA? Są do tego jakieś przydatne książki?
http://allegro.pl/picoblaze-mikroprocesor-w-fpga-btc-i4922300293.html
Np. takie coś?