Wpis z mikrobloga

@takasobie: zadałem proste pytanie. Skoro lubisz tracić swój czas pisząc głupie komentarze to Twoja sprawa. Nie jestem fanem książek a to, że Ty mnie pouczasz to już nie moja sprawa. Nikogo tu nie obraziłem, zadałem pytanie i chciałem uzyskać odpowiedź, Twoje są bez sensu. Idź czytać dalej pudelka :) #czarnolisto
Plonacawyplata - @takasobie: zadałem proste pytanie. Skoro lubisz tracić swój czas pi...

źródło: comment_MvHGvNRdZoopjb3CWpoGmV8yJ5KOCLRc.jpg

Pobierz
@Plonacawyplata: dobrze, to skoro nie czytasz książek, to może pomogę i wyjaśnię. zamiast używać błędnego zwrotu "dobra książka" napisz może: ciekawa, interesująca, wciągająca. dobrze, że zawęziłeś do "tematyki w kierunku", dlatego tym bardziej poszukaj w internecie, jaki styl reprezentuje ta pisarka i wtedy napisz post od nowa.

wybacz także, że nie będę wklejała innych twoich postów, mam je generalnie w dupie. sugeruję jedynie, że żeby nie wyjść już na ostatniego nieuka,
@takasobie: no ale to jego dziewczyna czyta, a nie on... gdyby on czytal to by nie potrzebowal pomocy. Tak czy inaczej uwazam, ze "dobra" znaczy to samo co "fajna" - jest to ogolny zwrot i to wcale nie znaczy, ze nic nie znaczy... np. ciekawa ksiazka musi byc interesujaca bo to synonimy ale nie musi byc wciagajaca (tresc moze cie interesowac ale forma nie musi cie wciagac lub odwrotnie) i co?
@Plonacawyplata: Na pewno mogłeś bardziej uściślić co to za gatunek, bo jak ktoś nie zna autorki to nie może pomóc. Zwrot dobra książka jest strasznie słaby, dla mnie tylko jak ktoś pisze to w swoich zainteresowaniach. Zazwyczaj oznacza to jakieś popularne gównoksiążki.

"@apaczacz: dawno nie ruchałeś co?"

@takasobie: A co szukasz bolca?
@mraauuu: bo kupuję na prezent. Gdybym się interesował literaturą to bez problemu wiedziałbym co kupić. Zadałem pytanie czy Mirki mogą coś polecić a Ty się strasznie spinasz. Widać święta wpływają na niektórych bardzo negatywnie.
@Plonacawyplata: Załóżmy, że jesteś ekspertem w dziedzinie fantastyki i sf. Czy oznacza to, że jesteś w stanie wybrać coś z literatury faktu? Moim zdaniem nie. Skoro masz inne zdanie to trudno.

Denerwuje mnie to, że nawet nie zadasz sobie trudu by sprawdzić kim jest ta autorka, żeby ułatwić nam pomoc

@mraauuu: stary chyba za bardzo wszystkich szufladkujesz. Wiem kim jest autorka i jaką tematykę porusza. Nie napisałem postu by kimkolwiek się wyręczać. Oczekiwałem tego, że ktoś może poleci coś ciekawego, dla Ciebie to za dużo. wolisz pouczać. Chcesz pokazać jak bardzo jesteś inteligentny? Na nikim to wrażenia nie zrobi a tylko inni mogą Cie odebrać jako gbura. Pozdrawiam i życzę spokojnych świąt :)

Streszczenie jednej z książek autorki: Tym razem Regina